21 юни, 2024

Димитър Врачков се присъединява към екипа на Melexis България през 2022 г., като поема отдел  “Embedded software”. В момента е на позиция Customer Enabling Solutions Manager. Димитър ръководи разработването на софтуерните и хардуерните инструменти използвани за специализирани клиентски приложения интегрирани в продуктите на Мелексис, компилатори, embedded software и графични приложения. Преди това Димитър е заемал различни роли в други инженерни компании от сектора и е бил гост-преподавател в ТУ-София. 

Г-н Врачков, Вие сте лектор на второто издание Engineering Talks, разкажете ни малко повече за него: 

Engineering Talks е поредица от събития, която цели да изгради инженерна общност в България, предоставяйки платформа за обмен на знания, споделяне на опит и създаване на професионални познанства.

Всяко издание има индивидуална тема, като целта е да се покрият различни аспекти от нашата работа. Първото издание се проведе през февруари тази година и беше на тема „Разработка на интегрални схеми за измерване на ток в автомобилни приложения“. След лекционната част се проведе и неформален нетуъркинг, по време на който се запознахме с нови колеги от сферата и успяхме да поговорим на различни теми.

Второто събитие от поредицата ще бъде на 20 юни от 19:00 ч. в Hyperspace, като ще запозная публиката с темата “Инструменти за разработка и програмиране от Melexis CES”.

Споделете ни какво ще обхваща темата “Инструменти за разработка и програмиране от Melexis CES”:

Ще разкажа за архитектурата на универсалната система за програмиране на Melexis, наречена PTC-05, и различните устройства, които са проектирани. Освен това ще представя някои интересни функционалности, интегрирани с цел оптимизация на времето за разработка на алгоритми при развой на нови продукти.

Всеки, който се интересува от темата, може да запази своето място на този линк.

Какви са тенденциите, които се наблюдават, и предизвикват нуждата да се разработват нови продуктови решения ? 

Светът се развива и това изисква постоянна адаптация. Представяли ли сте си някога, че електромобилите ще станат толкова масови? Електрониката е навсякъде около нас и от нея има все по-голяма нужда. Замислете се – в колата ни, в смарт часовника ни, в дома ни. Дори можем да помислим и за бъдещето – роботизиране на тежък физически труд, подобряване на здравословните грижи за възрастните чрез електроника за превенция и контрол. Гордеем се не само, че български екип разработва иновации, които след това се влагат в продукти по цял свят, но и че решенията, които създаваме са в посока по-добро, по-зелено и по-сигурно бъдеще.

Още любопитно от Engineering Talks:

Engineering Talks събира за втори път в София инженерната общност в областта на електрониката

Engineering Talks Събира Инженерната Общност в София


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,