21 юни, 2024

Над 50 международни презентатори ще представят своята визия за развитието на аутомотив  индустрията по време на конференцията Automotive Forum Bulgaria 2024, която ще се проведе от 11  до 13 юни 2024 г. в Иновационен форум „Джон Атанасов“, София Тех Парк. Събитието се организира  от Аутомотив Клъстер България, в партньорство с Българската агенция за инвестиции (БАИ) и  правната кантора Kinstellar. Тазгодишната конференция ще събере над 200 гости, като програмата е  разделена в три тематични дни, посветени на най-актуалните технологични направления в сектора.

Батерийните технологии и трансформацията към електрическа мобилност Специално участие в първия ден на форума – 11 юни, ще вземат Крифърд Олин и д-р Шайлеш  Упрети – представители на втория по големина американски производител на литиево-йонни  батерии C4V и ученици на проф. Стенли Уитингам, лауреат на Нобелова награда за химия за  разработване на литиево-йонните батерии. За опита на UK Battery Industrialisation Centre (UKBIC) в  насърчаване развитието на батерийни технологии и усъвършенстването на уменията на  специалистите в тази сфера ще сподели Андрю Бритън – Business Development Manager в UKBIC. Иновативни практики и проекти за декарбонизация на транспорта ще представи Калъм Уайт – водещ  консултант по електромобилност в първата в света консултантска компания, специализирана в  сферата на умните градове – Urban Foresight.

Дигитализация, роботика и автоматизация във фабриките на бъдещето Вторият ден на Automotive Forum Bulgaria 2024 ще проследи развитието на ключовите технологии в Индустрия 4.0, като водещи лектори ще бъдат утвърдени експерти от световни автомобилни гиганти. Подходът на Yazaki за оптимизиране на производствените технологии и тенденциите в развитието на  автомобилната индустрия, ще представи един Хиденори Канда – Division manager of Technology  Management division в японската корпорация. Какви са стратегическата визия на Toyota в прехода към  въглеродна неутралност и устойчиво бъдеще в контекста на динамичните трансформации на  автомобилната индустрия гостите на форума ще научат от Тимъти Д’Ерде – Head of Powertrain в  Toyota Motor Europe.

Сред участниците на 12 юни ще бъде и Нилс Поел – Head of Market Affairs в Европейската асоциация  на автомобилните доставчици CLEPA. Той ще даде експертен поглед върху състоянието на  автомобилната верига за доставки на континента, приоритетните политики, както и  предизвикателствата и възможностите за бизнеса.

В рамките на програмата ще се проведе и панелна дискусия, на която ще бъдат представени  аргументи за и против електрическите превозни средства и автомобилите с конвенционални  двигатели.

Изкуствен интелект и автомоблен софтуер: двигатели на интелигентната мобилност Програмата на третия ден на конференцията – 13 юни, ще разгледа едни от ключовите технологии,  дефиниращи съвременните автомобили, а именно изкуствения интелект и софтуера. Своята  експертиза по двете теми ще представят Теодор Панайотов, който е съосновател на компанията  EtherMind, както и Велизар Димов – Vice President Product Delivery Europe във Visteon.

Паралелно с презентационната програма, в рамките на Automotive Forum Bulgaria 2024 от 11 до 13  юни ще бъде обособена и изложбена зона. В нея гостите на конференцията ще имат възможност да  се запознаят с дейностите на водещи аутомотив компаниите, както и с техните решения с приложения в индустрията.

Не пропускайте да научите какви са последните тенденции и иновации в аутомотив  индустрията. Регистрирайте се безплатно за Automotive Forum Bulgaria 2024 тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,