20 април, 2024

Малко след като Spotify излъчи на живо над двучасовата си конференция „Stream On“, на която обяви множество нови инициативи, но не и повишаване на цената на абонамента в САЩ, Робърт Кинкъл изнесе лекция в Morgan Stanley. Без да споменава поименно Spotify, най-голямата абонаментна услуга за стрийминг в света, Кинкъл отбеляза, че ако цената на индивидуален месечен абонамент за стрийминг се коригира спрямо инфлацията, той ще струва 13,25 долара вместо 10 долара, съобщава Variety.

Новият главен изпълнителен директор на Warner Music Робърт Кинкъл внася поглед от другата страна на върха на музикалната индустрия. Бил е ръководител на бизнеса в YouTube, където е довел до коренна промяна в отношенията на гиганта с музикалната индустрия, въвеждайки платена абонаментна музикална услуга, и в Netflix, където е ръководил прехода на компанията от DVD към стрийминг.

През последните няколко години почти всеки разговор бе свързан с повишаването на цените на абонамента. Милана Люис, главен изпълнителен директор на платформата за разпространение и плащания Stem, заяви пред Variety още през изминалото лято, че всички цени се повишават, а музикалните платформи продължават да улесняват потребителите си с предлагането на всякакъв вид нискотарифни абонаменти Apple Music, Amazon Music и Deezer вече са повиши цените на услугите си, но други остават със същата месечна цена от 10 долара в САЩ, както в самото начало, съобщава Variety.

Ще настъпят ли промени в цените на абонаментите след изказването на Робърт Кинкъл, както и повече подробности около новината, можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IORobert Kyncl Urged Streaming Services to Raise Subscription Prices

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR