25 април, 2024

Компанията за управление на инвестиции Ark Invest прогнозира, че генеративният изкуствен интелект може да доведе до 10-кратно увеличение на производителността на програмирането в доклада си “Големи идеи 2023”., съобщава Analytics Insight.

Очаква се до края на тази година производителността на разработчиците на софтуер да нарасне десетократно благодарение на асистентите за програмиране с ИИ като Copilot, въз основа на 70% годишен спад на разходите за търговия и обратна връзка.

Процесът на програмиране може да бъде революционизиран от генеративния изкуствен интелект, което също ще повиши значително производителността. Генериращият ИИ може да се учи от огромни масиви от данни за код и да създава нов, семантично и синтактично издържан код, като използва методи за дълбоко обучение.

По-специално за рутинни задачи, които изискват повтарящи се модели на програмиране, това може значително да намали времето и усилията, необходими за писане на нов код. Разработчиците могат да се съсредоточат върху по-сложна и творческа работа, като автоматизират определени дейности, което ще повиши общата производителност.

Повече подробности около доклада можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IOGenerative AI Leads to 10X Increase in Programming Productivity

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR