23 април, 2024

Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) е държавен университет. Социалната мисия на УНСИТ е да подготвя висококвалифицирани, социално отговорни, личностно мотивирани и адаптивни към пазара на труда специалисти. ULSIT има стратегическа цел за устойчиво развитие като водещо висше училище със значителен научен, технологичен и иновативен потенциал. УниБИТе бутиков университет, фокусиран върху: информационни технологии, национална сигурност, културно наследство, библиотечни изследвания и история. УниБИТ има амбицията да създаде устойчив триъгълник: академия, научни изследвания и бизнес и да продължи изпълнението на т.нар. Трета мисия на университетите – да работят по проекти с национално, регионално и европейско значение за трансфер на иновации и знания в своите основни направления. Университетът има натрупан образователен, научен, технологичен и иновационен капацитет, способен да се включи активно в Европейското пространство за научни изследвания и иновации чрез изпълнение на проекти по структурните фондове на ЕС, програмите Хоризонт 2020 и Еразъм+, както и в други международни програми. УниБИТима партньорства с много европейски изследователски и образователни центрове и високотехнологични компании, особено в областта на интернет технологиите, културни и творчески индустрии, образователни технологии и др. УниБИТ е член на Националната STEM платформа, Балканската мрежа на университетите, ЮНЕСКО катедри/UNITWIN Network., Erasmus Networks и др.

 

ULSIT има два факултета: Факултет по информационни науки и Факултет по библиотекознание и културно наследство. Университетът е акредитиран от Националната агенция за оценяване и акредитация в областта на Компютърните Науки и ИКТ, Киберсигурността, Националната безопасност, библиотечните изследвания, културното наследство и историята. Предлага 16 бакалавърски програми и 28 магистърски програми, както и редица докторски програми. Има изследователски и иновационни институти: за киберсигурност, за научни изследвания и докторантура, за научни изследвания в областта на организацията, управлението и опазването на културното наследство и Институт за лидерство в информационна среда. Има изградени и активно действащи IBM лаборатория ( сървъри и сториджи), Fadata лаборатория ( Internet of Things) , Oracle Academy и др.

 

УниБИТ има сключени договори за сътрудничество и си партнира активно с IBM, Oracle, Microsoft, Fadata, MicroTik, Техно, Алтерко, SAP Labs, Държавна агенция електронно управление, Министерството на електронното управление , Търговски дружество „Информационно обслужване“ АД , BOSCH.IO ЕООД , Сдружение Джуниър Ачийвмънт (Junior Achievement – Bulgaria) , Клъстер „Изкуствен интелект – България“ , Асоциация „Обединено дрон общество“ и КиберКлуб, Клъстер за интеграция за нововъзникващи технологии , Sellar Clоud, Atscale, ExpertVision и др.

над 8000 Общ брой на обучените
София Град на провеждане на обученията
над 75% Процент на реализираните професионално

Най-посещавани курсове

Бакалавърски програми:
Информационни технологии (ИТ)
Компютърни науки и информационно брокерство (КН и ИБ)
Информационна сигурност (ИС)
Компютърни науки (КН)
Информационни технологии в институционална и корпоративна среда (ИТИКС)
Магистърски програми:
Информационни ресурси на правосъдието (ИРП)
Анализ и управление на данни (АУД)
Софтуерни архитектури и управление на качеството (САУК)
Софтуерно инженерство (СИ)
Електронно управление (ЕУ)
Информационни системи и технологии (ИСТ)
Дигитален маркетинг и уеб дизайн (ДМУД)
Електронен бизнес и предприемачество (ЕБП)
Информационна сигурност (ИС)
Виртуална и добавена реалност (ВДР)
Киберсигурност и цифрова криминалистика (КЦК)
Oбучения и курсове:
Начинаещи
Специалисти с 3-5 години опит
Senior професионалисти
Тип обучения
Платени
Безплатни
Други
Преподаватели в обученията
Хонорувани преподаватели
Гост лектори
Служители на компанията
Тип обучения
Присъствени
Онлайн
Хибридни

Свържете се с УниБИТ: