6 октомври, 2022

Nexo, световна водеща регулирана институция за дигитални активи, днес обяви началото на Nexo Ventures, своя вътрешен фонд за инвестиции и придобиване, фокусиран върху метавърс проекти. Nexo Ventures се ангажира да ускори разработването и приемането на блокчейн технологията и ще инвестира дългосрочно $150 милиона в ритейл и институционални проекти, в синергия с основния бизнес на Nexo.

Капиталът в Nexo Ventures е осигурен изцяло от Nexo, като фондът ще се съсредоточи върху пет ключови области за инвестиции:

● Метавърс, NFT и GameFi проекти
● Web3
● DeFi иновации
● Инфраструктура за плащания и трейдинг
● Решения в регулаторни норми

Коста Кънчев, съосновател и председател на управителния съвет в Nexo сподели:

„С този фонд Nexo утвърждава България като извор на все повече обещаващи и вдъхновяващи проекти. Nexo е световен лидер в блокчейн пространството и смятаме за свой дълг да подпомагаме финансово и стратегически, прохождащи и в напреднал стадии, родни стартъпи. Моя лична мисия винаги е била в България да видим Skype ефекта, който Естония преживя – заразния пример на мащабен световен успех, който да създаде вълна от иновативни проекти и да помогне изграждането на цялостно по-добро общество. Първоначалната алокация от $150 млн. на Nexo Ventures ще бъде фокусирана върху Web3 проекти и съпътстващото изграждане на метаверс инфраструктурата.“

Nexo Ventures ще се ръководи от Татяна Методиева, CFA, ръководител корпоративни финанси и инвестиции в Nexo. Тя заяви:

„В Nexo вярваме, че блокчейн технологията ще трансформира начина, по който се свързваме и използваме финансови услуги. Нашата мисия е да изградим предприемачи, които спомагат на крипто революцията занапред. Nexo Ventures има за цел да стимулира непрекъснатото приемане на дигитални активи и разширяването на Web3 и метавърс екосистемата”.

Какво отличава Nexo Ventures:

● Създаден от икономиката на дигиталните активи
● Богат вътрешен финансов опит и ресурси за развитие
● Интеграция с основните продукти и услуги на Nexo за оптимално внедряване на бизнес модела
● Цялостна маркетингова и потребителска подкрепа
● Предоставяне на ликвидност за партньорски (бизнес) инициативи

Екипът на Nexo, положил началото на Nexo Ventures, направи ключови инвестиции в следните проекти в екосистема за дигитални активи: 1inch, BCB Group, BlockFills, Bware Labs, Interlay, Mizar, Qredo, Rain, Texture Capital, The TIE и Yield Protocol.

Nexo е лидер в метавърс проектите и през декември 2021 г., чрез партньорство с Three Arrows Capital, стана първата компания, предлагаща ликвидност срещу активи, която приема NFT като обезпечение за заеми, създавайки пазар и възможности на тези, които предпочитат да запазят своите “сини чипове” инвестиции в NFT активи.

Nexo Ventures е вътрешното подразделение на Nexo за инвестиции с рисков капитал, фокусирано върху метавърс и Web3. Nexo Ventures прави дългосрочни стратегически инвестиции в широк спектър от начални етапи на ритейл и институционални проекти, които са в синергия с основния бизнес на Nexo. Областите на фокус включват Web3; DeFi иновации; Metaverse, NFTs & GameFi; инфраструктура за плащания и трейдинг; и решения в регулаторни норми.

За да научите повече и да кандидатствате за финансиране, посетете nexo.io/ventures.

Тагове: , , , , , , , , ,