24 април, 2024

Google е вече официално готов със стабилизираната си версия на Chrome 98. Потребителите вече могат да изтеглят Google Chrome 98 на устройвата си. 

Chrome 98 ще отстранява допълнителни проблеми в работата на браузъра и ще предлага нови възможности за разработчиците.

Поглеждайки малко по-детайлно, трябва да отбележим, че именно “Privacy Guide” е най-значителното подобрение в новата версия на уеб браузъра. Тази функция е подобрена по начин, по който потребителите ще могат да предпазват данните си по различен начин.

Гугъл очаква обратна връзка от потребителите си и ще покаже покаже как различни промени ще се отразят на представянето на Chrome 98. Така ще можем да видим дали ще настъпят някакви промени. За да се предпазите от онлайн, използвайки “Privacy Guide” са необходими само няколко кликвания.

Другото подобрение, което Google Chrome 98 ще предложи е интеграцията на COLRv1 Color Gradient Vector Fonts, което ще подобрява начина, по който изглеждат емоджитата.

Chrome 98 също така ще предостави вграден инструмент за скрийншоти, като по този начин ще се премахне нуждата от инсталация на външен софтуер. Нещо повече, собствениците на устройства с Android ще могат да добавят емоджита към своите скрийншоти в Chrome 98.

При наличие на съвместимо устройство, може лесно да проверите дали ъпдейта е наличен за вас от Help>About Google Chrome.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International