20 април, 2024

Google обяви, че поради безпрецедентната извънредна ситуация в световен мащаб Google Play ускорява прегледите, за да даде възможност на официалните приложения за COVID-19, да бъдат публикувани в Google Play Store. Ще бъдат разрешени само конкретни приложения на COVID-19, които отговарят на изискванията по-долу. И така, кои приложения са обект на ограничения на COVID-19?

Ако едно приложение предоставя медицинска, лечебна, ваксинална, тестова или друга свързана информация, ако поддържа COVID свързана реакция, ограничаване, научни изследвания или образователни/обучителни усилия и ако предоставя социална подкрепа, здравни грижи, заеми и т.н., то попада под ограниченията.

За да се ускори процесът на преглед от страна на Google, то е необходимо и самото приложение да е взело необходимите предварителни мерки. Трябва да отговаря например, на изискванията за поверителност. Всички приложения на COVID-19 трябва стриктно да спазват всички правила на Google Play. Също така има видимост на изискванията на приложението, така че потребителите да са напълно наясно с какво се съгласяват и какво предстои да използват. Приложенията, които събират, анкетират, слушат или обработват лични и чувствителни потребителски данни, трябва ясно да разкриват тази функционалност в списъка си в Play Store.

API изискванията също са важни. В съответствие с правилата за злоупотреба с устройствата и мрежата на Google Play, приложението може да няма достъп или да използва което и да е API за нарушаване на условия.

Прочетете повече в оригинален английски на DevStyleR.IO.

Тагове: , , , , , , , , , , , ,
Author