3 юни, 2023

Интернет избухна след официалното представяне на AirPods Max. Пълно е с противоречиви мнения. Някои смятат, че това е поредният надценен продукт на Apple, а други смятат, че “такса марка” не съществува. Възможно е да са наистина страхотни слушалки, но за да сме сигурни, първо трябва да погледнем спецификациите. Сравнихме AirPods Max с MONITOR II A.N.C. на Marshall и WH-1000XM3 на Sony.

Интересно е как Apple ни заливат с гръмки наименования на технологии, които използват, но не и с реалните спецификации на слушалките. Заради това не успяхме да намерим аудио спецификации за Apple AirPods Max, освен, че имат “Active Noise Cancellation”. Моделите на Sony и Marshall също го притежават като опция.

Слушалките са 100% с много добро качество на звука и 1000% много хора ще си ги вземат и ще бъдат щастливи и доволни от покупката си. Щом на някой някой продукт му доставя щастие – значи продуктът си има пазар и цел,” сподели по темата разработчик на софтуер с дългогодишен стаж в бранша.

Голяма част от потребителите ще си купят тези слушалки, защото ги възприемат като моден аксесоар или елемент на висок стил на живот. Истината, че ние истинските девелопъри сме доста по-селективни по отношение на даден продукт – изискваме да изберем най-доброто съотношение цена:качество”, коментира друг софтуерен инженер от сектора.

От гледна точка на живот на батерията, слушалките на Apple отстъпват от тези на Sony и на Marshall с поне 10 часа по-малко слушане на музика. Време за зареждане – също не е отбелязано като спецификация на официалния сайт на Apple.

За разлика от Marshall MONITOR II A.N.C. и Sony WH-1000XM3, Apple AirPods Max могат да се използват само чрез Bluetooth. От сайта на технологичният гигант не става ясно обаче колко далеч могат да са слушалките от устройството, с което са свързани, без да прекъсват.

Теглото им е 384.8 грама, което е доста повече от това на другите 2 модела (MONITOR II A.N.C. на Marshall- 320г, WH-1000XM3 на Sony- 255 г).

Цветовото разнообразие, в което идват е една идея по-голямо от това на повечето слушалки такъв клас. Имат опция и за безплатно гравиране на до 7 емоджита, до 14 букви и цифри или пък смесица от тях.

Ценово моделът на Apple води с главозамайващата сума от 549 долара, следван от този на Sony на цена от 348 долара, а тези на Marshall са най-евтини – 299 долара.

Около $200 долара са повече от Bose qc 700, а Bose открай време са ми еталон за приличен звук с много добро подтискане на шумовете на premium цена”, сподели първият софтуерен специалист.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author