26 април, 2024

В напрегнатото ежедневие всички имаме нужда от малко релакс. Какво по-добро от това да го съчетаем с някоя игра? Ето 5 игри за разпускане.

За любителите на exploratoin игрите предлагаме Abzu. Тя е релаксираща игра от някои от създателите на Journey. В Abzu играчът има време да изследва със собствено темпо, което позволява да опознае океана детайлно. Водите на Abzu гъмжат от загадъчни руини, които споделят своите безмълвни истории.

 

За тези които харесват симулатори House Flipper е страхотен избор. Тя дава шанс на играчът да превърне най-прогнилите имоти в шикозни и лъскави и да ги продаде. Но преди това трябва да си изцапа ръцете.

 

За феновете на стратегии и пъзелиMini Metro, която успява да съчетае сложни механики с чиста естетика.Същевременно гарантира, че всъщност човек може да се наслади на проектирането на метро. Като директор на нарастващ мегаполис играчът започва с управление на три станции и проектиране на връзките между тях. С времето мрежата се разраства и играчът трябва да менажира как се случва това.

 

Gris пък е 2D sidescroller, която с красивите си графики може да се сравни с галерия. Играчът е в ролята на едноименната протагонистка, която внася взрив от цветове в своят монохромен свят. Историята се разказва чрез музика, цвят и движение.

 

За любителите на RPG пък Stardew Valley е добра възможност да се разсеят, потапяйки се в ролята на градски работник, който иска да избяга от сивото ежедневие. Героят отива в южното крайбрежие на Stardew Valley където се опитва да развие своята ферма.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,