26 април, 2024

SEGA Europe Ltd. и Creative Assembly Ltd. обявиха пускането на пазарана на A Total War Saga: TROY за Windows PC. Играта ще се предлага от 16:00 часа днес, а в рамките на първите 24 часа ще бъде безплатна за всички желаещи. Копията, придобити в този период, ще останат завинаги в колекциите на играчите. Разработена от студиото на Creative Assembly в София, TROY е първата игра от многократно награждаваната с BAFTA Total War поредица, която ще се предлага в платформата на Epic Games Store.

TROY е вдъхновена от епическата поема на Омир, Илиада. Действието се развива в късната бронзова епоха и обхваща събитията около Троянската война. Това е най-отдалеченият период в историята, който екипът на Total War е разработвал досега. На фона на войната играчът, в ролята на един от епичните герои на епохата, заема централно място. Той е натоварен със задачата да защити могъщия град Троя или да го унищожи напълно. TROY предлага на играчите множество нови системи, както в кампанията, така и в бойния геймплей. Сред тях са нови начини за управление на фракциите,механика за следване и почитане на боговете,както и изцяло нова система за търгуване на ресурси. В играта е пресъздаден и впечатляващия стил в изящните изкуства от Древна Гърция и Троя.

„С TROY успяхме да създадем наистина уникално Total War изживяване”, каза Мая Георгиева, гейм директор на играта. „Изключително горди сме с това, което екипът на Creative Assembly Sofia постигна в пресъздаването на този емблематичен период и смятаме, че е чудесна следваща стъпка за Total War игрите.“

С подкрепата на английското студио, софийският офис на Creative Assembly е водещ в разработването на играта. Това е първото самостоятелно заглавие на студиото след придобиването на компанията от Creative Assembly през 2017 г. Местният екип отговаря за всички основни компоненти в нея, включително дизайн, история, герои, механики, арт, анимации и т.н.

TROY ще бъде достъпна на платформата Steam от август 2021 г.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,