20 април, 2024

Предстоящото издание на Chrome 85 ще включва редактиране на стил за CSS-in-JS фреймуърци, Lighthouse 6, поддръжка на нови функции ES2020 и няколко други полезни допълнения за уеб разработчици. Въпреки че CSS-in-JS остава поляризиращ подход за развитие, той е приет в екосистемата React. Повечето CSS in JS фреймуърци използват CSS Object Models (CSSOM) за конструктивни таблични стилове. Версия 73 на Chrome добави конструктивни таблици стилове, за да поддържа безпроблемни стилове за многократна употреба, които работят с частта Shadow DOM от спецификацията на уеб компоненти.

С Chrome 85 потребителите на DevTools вече могат да редактират стилове, добавени с помощта на CSSOM, което прави възможно разработчиците да променят стилове в браузъра, за да преразгледат незабавното въздействие на промените в стила.

Chrome 85 също включва Lighthouse версия 6, която се състои от поредица от нови показатели за уеб производителност, включително най-голямото LCP, CLS и общо време за блокиране (TBT), за да се осигури още по-добра представа за ефективността на уебсайт. LCP показателят заменя вече оттегления показател FMP. С Lighthouse 6 нова формула на претеглените показатели се свиква за генериране на резултати на фара. Lighthouse 6 също добавя неизползван JavaScript одит, осем нови одити за достъпност и множество други подобрения.

С последните добавки на ECMAScript, включващи незадължително веригиране, полета на частен клас и nullish coalescing, Chrome 85 DevTools вече поддържа този синтаксис в конзолата и включва точно подчертаване на синтаксиса в раздела източници. Поддръжката също се възползва от respondWith събития в мрежовия панел.

Изданието на Chrome 85 DevTools предоставя информация за компенсиране на байтовия код за работа с ресурси на WebAssembly, като я прави по-ясна при гледане на двоични данни и улеснява препратката към местата на изпълнение при отстраняване на грешки при проблеми с WebAssembly.

Няколко други уточнения съществуват в изданието на Chrome 85 DevTools, включително предупреждения за бърз достъп до приложения, актуализации на панела за ефективност и други козметични подобрения. Разработчиците се насърчават да преминат към канала на Chrome Canary, за да използват тези функции сега.

Chrome DevTools осигурява основата на DevTools в повечето браузъри, базирани на Chromium. Chrome DevTools продължава да се развива, за да поддържа нови стандарти, модели, точки на болка и най-добри практики, за да помогне на разработчиците да изграждат ефективни уеб приложения. DevTools се включва с всяка версия на Google Chrome.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,