16 април, 2024

AcceleratXR обяви старта на новия си проект с отворен код. Composer.js е фреймуърк и набор от инструменти за бързо изграждане на бек-енд API услуги, използващи NodeJS. Проектът е разклонение за вътрешните инструменти и технологии, които компанията непрекъснато изгражда своята иновативна MMO гейминг платформа през последните две години.

Първоначално създадохме тези инструменти, за да улесним живота си. За да можем да изградим нашата MMO платформа възможно най-бързо с надеждни и повтарящи се резултати„, казва съоснователят на компанията и изпълнителен директор Жан-Филип Щайнмец. В резултат на това проектът, който първоначално е бил предназначен за изграждане на тяхната гейминг платформа, се разраства значително, като включва много корпоративни функции като интегриран лейър Object-Relational Mapping (ORM), кеширане на второ ниво, надежден API за търсене и „най-мощната система от позволения от всякакви бек-енд фреймуърци“.

Екипът се надява, че новият им проект ще помогне да спестят много време и главоболие при изграждането на собствени платформи и услуги. „Виждали сме, че много съществуващи фреймуърци имат някои страхотни идеи, но един често срещан проблем е, че всички те отказват да заемат позиция по определени подробности за изпълнение, от страх да не бъдат твърде отзивчиви. За съжаление, когато един проект го прави само добавя още работа за разработчиците„, казва Жан-Филип.

Именно поради тази причина Composer.js се превърна в тренд в социалните мрежи. Рамката съчетава стандарта OpenAPI със собствения си инструмент за генериране на код, за да произвежда напълно работещи проекти, които могат да бъдат изградени и изпълнени без нито една промяна. „Ние постигаме това чрез предоставяне на поведение по подразбиране, което смятаме, че всички услуги на RESTful API трябва да имат, докато все още го правим да е лесно пренаписването на кода„, продължи Жан-Филип.

Composer.js вече е достъпен за изтегляне чрез npm или GitLab.

Тагове: , , , , , , , , , ,