19 април, 2024

Здравейте! Надяваме се сте в добро здраве!

Всички се намираме пред голямо предизвикателство относно стабилността на индустрията и бизнеса като цяло. COVID-19 изненада цял свят и заплашва световната икономика с невиждана криза. Само в България вече хиляди хора са загубили работата си и са принудени да се обърнат към трудовата борса. Това са предимно от секторите, свързани с услуги, работещите в хотелиерския и ресторантьорски бизнес. 

Сред застрашените сектори към момента не присъства този на информационните технологии (ИТ). Но и тук има много въпросителни. Голяма част от компаниите работят с клиенти от най-засегнатите пазари, а именно САЩ, Великобритания и като цяло Западна Европа, други са изпълнители по държавни проекти, а трети обслужват малкия и среден бизнес. Ясно, че и този сегмент няма да остане незасегнат. 

Свидетели сме на много слаба активност на ИТ компаниите, които яростно се бореха за кадри и привличане на вниманието в социалните мрежи. Намаляват и публикуваните обяви за работа. 

Ясно е, че считаните за богати технологични компании свиват бюджетите и се готвят да посрещнат идващото бизнес утре – като се готвят и за най-лошия сценарий.

Какво обаче реално се случва? 

Като технологична медия DevStyleR стартира серия от онлайн интервюта и дискусии, чрез които ще се допита до специалисти, мениджъри, консултанти от софтуерния бранш по най-важните теми: 

  • Колко точно е застрашен ИТ секторът? 
  • Какви са рисковете за него? 
  • Кои фирми ще бъдат най-потърпевши? 
  • Има ли вероятност част от програмистите да загубят своята работа? 
  • Ефективна ли е дистанционната работа?
  • Как се отразява работата от вкъщи на бизнеса? 
  • Какви са новите предизвикателства пред специалистите от “Човешки ресурси”?

Очаквайте ни скоро на живо в stream с представители на ИКТ индустрията, образованието и др.!

Изпращайте коментари и въпроси във Facebook страницата ни. Можете да заявите участие като изпратите имейл на [email protected].

 

Тагове: , , ,
Author