25 април, 2024

Двама завършили Data Science Institute в Колумбийския университет използват изчислителен дизайн, за да открият бързо лечението на коронавируса.

Снимка: DSI

Андрю Сац и Брет Аверсо са главен изпълнителен директор и главен технологичен директор на EVQLV, което е стартъп за създаване на алгоритми, способни да изчислят и да оптимизират стотици милиони терапевтични антитела.

Те прилагат своята технология за откриване на лечения, които най-вероятно помагат на заразените от вируса, отговорен за COVID-19. Алгоритмите за машинно обучение бързо проследяват терапевтични антитела с голяма вероятност за успех.

Провеждането на откриване на антитела в лаборатория обикновено отнема години, но те ще намалят процеса до седмица, за да могат алгоритмите да идентифицират антитела, които могат да се борят с вируса. Изследователите съобщават, че обикновено се поставят 100-часови работни седмици.

“Ние изграждаме компания, която седи на границата на AI и биотехнологиите”, казва Сац. “Ние работим усилено и ускоряваме скоростта, с която се открива и доставя лечение и няма по-смислена мисия.”

Тагове: , , ,