26 април, 2024

IBM се превръщат в най-големия потребител и клиент на платформата за комуникации Slack. Компанията ще прехвърли своята корпоративна комуникация изцяло към Slack, което ще означава сумарно 350 000 души. 

Говори се, че въпросното решение е директен намек, че Slack Technologies целят конкуренция със сходната платформа Microsoft Teams. По данни за 2019 г. Teams изпреварва Slack по брой потребители, като първата е с 20 милиона, а втората с 12. 

Slack ще повишат своята годишна печалба с 30 милиона долара покрай преминаването на IBM към техните услуги, а тази сума представлява 4% от годишния им капитал. Решението за избора на Slack пред Microsoft Teams, според Дан Нюмън от Futurun Research, е доста просто за анализ, всъщност. При засилената конкуренция между IBM и Microsoft, от IBM няма как да предпочетат услугите на продукт, създаден от директни конкуренти. Вероятно една от причините за това е и, че компанията не желае корпоративната информация и тайни да преминава през платформа на конкурентите.

 

Тагове: , ,
Author