28 май, 2024

DHL Enterprise Software Solutions (DHL ESS) – първият развоен център на DHL, натоварен със задачата да разработва и поддържа системата за управление на автомобилния транспорт на товари (Transport Management System – TMS), обяви, че отвори свой филиал в Прага.

Офисът беше официално открит през октомври. Той ще подпомага екипа в София при работата по проекта за трансформиране и консолидация на ИТ системите в DHL Freight, подразделението, което отговаря за наземния транспорт на Deutsche Post DHL.

DHL ESS има основна роля в програмата за трансформация на товарните превози. Нейната цел е да хармонизира съществуващите оперативни и финансови процеси, както и процесите по отчитане, и да замени старите системи с най-съвременните стандарти, оперативни процедури и технологии.

Наскоро създаденият екип на DHL ESS е съществена част от плановете ни за трансформация и има ключова роля в успеха на нашата компания. Страхотно е да виждаме нашия млад и динамичен екип в България, както и неговата ангажираност в проекта. Затова разширяваме присъствието на DHL ESS и в Прага. Сигурен съм, че това ще подсили нашия ESS екип и ще ускори успеха на нашата програма за трансформация“, каза Стефано Арганезе, Chief Digital Officer, DHL Freight.

Новата системна инфраструктура ще улесни и ускори работните процеси по обработка на милиони пратки всяка година, като осигури:

  • по-голяма прозрачност;
  • автоматизирани работни процеси;
  • повишена ефективност;
  • намаляване на въглеродния отпечатък.

Ивелин Иванов, Head of Development, в DHL Enterprise Software Solutions, който ще ръководи и екипа в Прага, добави: „Откриването на новия офис е ясен знак за доверие към целия ни екип. В последните 2 години работим изцяло върху TMS и вярвам, че резултатите са налице. Системата вече функционира във Франция. Предстои да бъде пусната и в Турция в началото на 2020 г., както и във всички останали европейски локации на DHL Freight в следващите три години. От 2017 г. насам екипът на DHL ESS се е увеличил шест пъти. Очаква се да се разрасне с още 40%, основно с Java разработчици, както и с експерти, занимаващи се с автоматизирано тестване (QA Automation)”.

 

Тагове: , , , , , , , , ,