17 април, 2024

MobiSystems е българска продуктова компания, която създава и продава свои собствени мобилни приложения от 2001 г. насам. Това е и компанията, която стои зад OfficeSuite и File Commander – две от 10-те топ приложения в бизнес категорията на „Google Play“, инсталирани на повече от 300 милиона устройства в цял свят. MobiSystems е разработчик и издател на редица от най-продаваните приложения за мобилни речници със съдържание от Oxford University Press, Harper Collins и други водещи издатели. От 2009 г.

MobiSystems е световен пазарен лидер в пазарната ниша за офисен пакет за Android чрез флагмена си OfficeSuite (Android). По-късно, фирмата разработва версия на офисния пакет за iOS, а преди две години – и такъв за операционната система на Windows. През 2017г. MobiSystems разработва и OfficeSuite Desktop Mail Client.

В момента имаме над 150 служители в София и офиси в Сан Диего, Хонг Конг, Стокхолм и Токио.

Това, с което MobiSystems превъзхожда Microsoft и Google обаче, е вграденият PDF модул, който потребителите получават заедно с останалата част от пакета. Тоест, потребителите на  MobiSystems получават възможност, сваляйки офис пакета ни, да се възползват и от мейл клиент за офисните си нужди (OfficeSuite Mail), и от възможност да работят с PDF файлове, което е от първостепенна важност при работата с офисни документи.

 

Тагове: , , , ,