21 юни, 2024

Ученическият клуб по роботика QWERTY Razgrad се класира за финала на Международното отборно състезание за млади инженери в Москва. Нашият отбор е преминал всички предварителни кръгове и се нуждае от помощ да достигне до финала в Русия.

За пътуването на отбора са необходими общо 10 000 лв. Състезанието ще се проведе на 11 декември. Екипът на DevStyleR се обръща към вас. Всеки може да помогне на децата да представят България на международния форум. Те ще са единственият отбор, който ще представи страната ни там.

Участниците, които са създали робота, са 7, а 6 от тях са от Разград – Анна Шишкова /6 клас/ и Румен Китанов /7 клас/ от ОУ „Васил Левски“ и деветокласниците от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Ася и Симона Андрееви, Мария Шишкова и Любомир Драганов. Участникът от София е 15-годишният Евгени Атанасов от Технологичното училище „Електронни системи“ към Технически университет.

Всички, които желаят да им помогнат, могат да направят дарение по банков път по сметката на ОУ „Васил Левски“ – Разград с изрично основание „Средствата да се ползват от клуб по роботика „QWERTY“.

BG60TEXI 9545 3105 9868 00
TEXIBGSF
Тексимбанк АД
ОУ ”ВАСИЛ ЛЕВСКИ” – ГР.РАЗГРАД

Тагове: , , , , , ,