24 април, 2024

Google обяви, че последната версия на най-новата актуализация на Android е достъпна за всички Pixel телефони. И както обикновено актуализацията върви със “сладко” име. Този път е пай.

Основните характеристики на Android 9 Pie са: таблото за управление “Digital Wellbeing”, новата навигационна система, базирана на жестове и други AI подобрения на потребителския интерфейс. Той също така получи много фини добавки на цялостния външен вид на софтуера, включително нова лента за състоянието, предназначена да работи по-добре на всички екрани.

Официалното съобщение обаче няма да включва всички телефони на Android, както беше обявено на Google I/O. Основните неща, които ще липсват, са функционалностите на Digital Wellbeing, включително таблото за управление на приложението, времетраенето на приложенията и настройката “wind down” за преди лягане. Вместо това тези функции ще се предлагат като бета само за потребителите на Pixel. Масовата версия ще дойде през есента.

Щом се отнася до името, “Pie” не е шок. Това беше очевидният избор и Google тръгна с него. Допълнителният акцент с номера на версията е интересен. Google добавя към него деветка – “Android 9 Pie”, а адресът за операционната система е android.com/9.

Източник: The Verge

Тагове: , , , ,