18 април, 2024

Два месеца след като на конференцията F8, от Facebook обявиха бъдещия си matchmaking проект, Jane Manchun Wong (Independent App Researcher) издаде малко повече информация. Тя публикува снимки в своя Twitter профил.

Снимките показват процеса на вписване, включително опциите за избор на пол и местоположение. Wong успява да въведе своята информация, но не и да създаде профила си за срещи.

В момента функцията се тества от служителите му, като те използват фалшиви данни за своите профили, които ще бъдат изтрити преди официалното пускане.

Целта на проекта е всички 200 милиона необвързани потребители, да се регистрират и да създадат дълготрайна, сериозна връзка. Знаейки къде живее, как изглежда и от какво се интересува, Facebook ще помага на потребителя да намери своята половинка. Като това няма да са приятели или общи приятели, а хора със сходни интереси.

Потребителите, които са отбелязани като „необвързани“, ще могат да създадат свой профил за срещи, използвайки само първото си име. Ще има отделна кутия за съобщения, от стандартната, която няма да позволява получаване или изпращане на снимки. Функцията няма да може да бъде използване от хора със статус “обвързани”.

Според TechCrunch, Facebook обмисля да сложи лимит на броя хора, към които може да се проявява интерес, с цел избягване на спам. Компанията ще включи и опция, в която потребителите, които присъстват на едно и също събитие да се намират по-лесно.

За сега не е планирано да са включени платени, премиум профили, но се очаква да изскачат реклами.

Източник: TechCrunch, ТheVerge

 

Тагове: , , , ,