19 април, 2024

Accedia проведе третия си вътрешен хакатон

Тази седмица Accedia организира своя трети тематичен хакатон “Fun Software”. Стартът на събитието бе зададен в петък вечер, а финалът му бе в сутрешните часове на понеделник, когато участниците представиха своите софтуери пред представители на компанията.  Благодарение на хакатона бяха реализирани разнообразни и свежи идеи сред които споделено пътуване до работа и обратно, приложение за проследяване на колега в офиса, както и интерактивна игра със забавни факти за членове от екипа. При изготвянето на проектите, дивелъпърите демонстрираха отлични технологични познания и професионален подход. Първото място бе оспорвано, а наградата бе връчена от Изпълнителния директор Николай Мутафов. Още за събитието разказва Михаил Карев – Senior SOftware Consultant в Accedia, един от първите служители в компанията и двигател на инициативата.

Колко души се включиха в хакатона “Fun Software”?

Сформираха се 3 отбора, съставени от 3-4 души, като се включиха и още хора в ролята на организатори и ментори.

Каква беше наградата за победителите?

Наградата за победителите бе тийм билдинг на избрано от отбора място.

Бихте ли ни разказали малко повече за наградения проект? С какво се открои от останалите, за да стане любимец на публиката?

Проектът, който получи отличието, е мобилно приложение, което цели да помогне на затворен кръг от хора (например служители в дадена компания) да споделят пътуването си от работа до вкъщи и обратно, без да се налага да отбиват от пътя си, за да вземат/оставят техен познат, колега или приятел. Приложението се открои както със сложността си на изпълнение, така и с това, че прави всекидневното пътуване по-забавно, по-удобно и по-бързо.

Планирате ли скоро да проведете четвърто издание на хакатона? На каква тема?

Със сигурност ще има четвърто издание на хакатона, което обмисляме да бъде отворено и до участници, които не са част от Accedia. Предстои ни преместване в нов офис, което ще позволи провеждането на много по-големи събития и инициативи. Нямаме търпение да започнем да ги реализираме!

Как такива събития разведряват работната обстановка? Защо според вас са важни?

Подобни събития помагат както за екипния дух, така и за споделянето на знания и ученето на нови технологии. Колегите имат възможност да добият и лидерски умения чрез водене на собствен проект и управление на екип, учат се максимално да планират и оптимизират времето си. Неслучайно, в Accedia регулярно провеждаме такива инициативи, често под шапката на нашия Innovation Development Center, чиито врати отворихме в началото на 2017.

 

Тагове: , , , , , ,