30 април, 2024

Legends of Lost Ark дава сериозна заявка да измести Counter-Strike: Global Offensive от първото място като най-играна игра някога в Steam. Тя достигна рекорден брой от 1.3 милионa играчи за 24 часа на 11-ти февруари. Това я поставя на второ място по най-играна игра някога в Steam, като първото място е заето от Counter-Strike: Global Offensive. Въпрос на време Lost Ark е да надмине CS:GO и да стане на първо място в класацията. Това е пикова бройка за активни играчи, но не се знае реалният брой играещи и чакащи на опашка.

Заради големия брой играчи, безплатната ММО-игра се сблъсква със сървърни проблеми и поставя хората в опашка (queue), която не им позволява да играят, докато не се освободи място в сървъра. Това е по-често срещано в европейските сървъри, отколкото в северноамериканските. С цел да намалят дългите опашки, осем нови сървъра бяха отворени на 18-ти февруари за Европа. Това създаде друг проблем за съществуващи потребители, тъй като Lost Ark не позволява трансфер между сървъри. Така на практика играчите рискуват да загубят целия си прогрес при смяна на сървъра.

Lost Ark е безплатна MMORPG игра, първоначално издадена в Южна Корея през 2019 от Smilegate RPG. Играта събира популярност в Япония, Русия и Южна Корея. През 2022 тя излиза със сътрудничеството на Amazon Games на английски език и е достъпна за останалата част на света.

Тагове: , , , , , , , , , ,