28 април, 2024

Тази вечер DevStyleR проведе своя уебинар “Fintech:: Възходът – Новата цифрова реалност“, в който специалните ни гости обсъдиха някои основни за финтех сектора аспекти и отговориха на запитванията на зрителите на събитието.

Панелисти бяха следните специалисти от сектора, които бяха единодушни, че финтехът е бъдещето на финансите и той представлява финансовата индустрия, такава, от каквато хората имат нужда.

Бяха обсъдени и трендовете, които са актуални на пазара в момента и все по-голямото сближаване между банките и финтех сектора.

Също така гостите коментираха и криптовалутите като присъствие в новия финансов свят, както и това, че финтех пазарът ще привлича все повече инвестиции и ще разширява своя обем. Компаниите и мащабируемостта, изкарването на нови финтех революции на пазара са сериозен магнит.

Любопитен бе и съветът към стартиращите във финтех индустрията, който гласеше, че ако човек има финтех стартъп идея, то не трябва да губи време и да се свърже с инвеститори възможно най-скоро.

На един от най-важните въпроси – къде се намира България на световната финтех сцена пък, бе коментирано, че страната е на много добро ниво в сравнение с останалите държави от Югоизточна Европа и Балканите, и има потенциал да се превърне в лидер за региона.

Събитието се проведе със съдействието на нашите партньори от Nexo и Nuvei

Очаквайте още подробности и любопитна информация от уебинара “Fintech:: Възходът – Новата цифрова реалност“.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author