28 април, 2024

Schwarz IT България е дигиталното сърце на глобалната ритейл група Schwarz. Ние работим с ентусиазъм за иновации, близо до хората и с разбиране на бизнеса. Ефективно, бързо, гъвкаво.

Компанията обслужва и предоставя IT решения за четирите подразделения на групата – компанията за рециклиране Pre Zero, компанията за производство Schwarz Produktion и познатите в България конкурентни търговски вериги Lidl и Kaufland.

Чрез своята дейност Schwarz IT оперира в над 30 държави, обслужва около 12 500 магазина по света и техните над 7,5 млрд. клиенти на година.

Schwarz IT България в първата IT компания в групата, създадена извън Германия. Заедно с колегите от Schwarz IT Германия и други ключови IT компании в групата, работим на равнопоставени начала. 

Schwarz IT България има 350 служители. Екипът ни се разширява и плановете в следващите години са да растем с плавни темпове. Екипите ни работят в следните направления: BI, AI и Data services; SAP ABAP; мобилни приложения, базирани върху iOS и Android; Lidl Digital отговаря за разработването и поддържането на решения за онлайн бизнеса на Lidl в Европа; големи звена в поддръжка; отдел „Инфраструктура“; екип, който работи по създаването на собственото облачно решение на групата Schwarz, STACKIT. Българският екип заема централна роля в разработката на облачното решение и всички останали IT направления на групата по света.

Основно наше предимство като компания и работодател е, че работим с най-новите технологии.

Израстването и развитието на екипа на Schwarz IT България е наш основен фокус. Над 80% от служителите са вътрешно повишени, при това за кратък период от време. Някои колеги направят поне две кариерни стъпки нагоре в рамките само на 3 години. 

Следваме вътрешна политика за окуражаване назначаването на жени в компанията. В момента имаме 40% дял на жените в екипа, включително и на ръководни позиции, като нашата цел е този процент да продължава да расте. 

Важна за Schwarz IT България кауза е стимулирането на повече успешни специалисти да се завърнат от чужбина и да работят и допринасят за България. Правим това, като предлагаме отлични условия на работа.

В Schwarz IT помагаме на служителите с по-малко опит да напреднат и придобият знания и да се развиват, достигайки до по-високи позиции в компанията. Изградили много и успешни звена, около които развиваме академии и организираме курсове, с които повишаваме познанията и уменията на служителите си.

Тагове: