29 април, 2024

COVID-19 промени изцяло облика на най-големите технологични конференции за 2020 г. И въпреки, че шегите от март месец за отписване на цялата 2020 г. продължават да са актуални, то какво следва за 2021 г.? От Consumer Technology Association обявиха, че една от водещите конференции, провеждаща се в Лас Вегас, CES 2021, ще се състои в дигитален формат. Въпросът, който следва е, трябва ли да се тревожим и за следващата година?

Всеки януари месец CES конференцията изпълва Лас Вегас с хиляди дошли специално за нея, но ето, че поради пандемията, това няма да се случи. Все още съществува и продължава да съществува голяма несигурност и както знаем, никой не може да предвиди събитията. Ето, че преди седмица от CTA настояваха, че CES ще се проведе във стандартен физически формат, но сега има значителна промяна в плановете.

Все още има повишаващи се тревоги относно здравословното състояние на хората по цял свят. Поради тази причина би било изключително неразумно да съберем десетки хиляди хора на едно място в Лас Вегас през януари,” споделя Гари Шапиро, изпълнителен директор на CTA.

Той отдава заслуженото на технологиите, които определено успяха да спасят сегашната година и да създадат почва за работа и комуникация, като вярва и, че дигиталният формат на CES 2021 няма да повлияе на представянето и ще бъде както винаги – уникално изживяване.

CES 2020 може да се запомни с това, че бе една от последните наистина мащабни физически провели се конференции, малко преди пандемията да запорира всички планове, свързани с масово събиране на хора на едно място.

Ces 2021 ще предостави онлайн излъчване на живо, на всички значителни събития в конференцията, а CES 2022 ще се завърне в класическия си присъствен формат. Или поне такъв е планът.

Тагове: , , , , , , , ,
Author