28 април, 2024

Leanplum, лидерът в мобилното маркетингово пространство, обяви привличането на допълнително финансиране в размер на 27 милиона долара като продължение на финансовия растеж на компанията от инвестиционен рунд D. С това общият размер на инвестициите в Leanplum се равнява на 125 милиона долара. Финализирането на привлечения капитал е ръководено от Norwest Venture Partners и Shasta Ventures с участието на Kleiner Perkins, Canaan и Launchub.

Момчил Кюркчиев (CPO), Джордж Гарик (CEO) и Шери Хюстън (CFO)

Момчил Кюркчиев (CPO), Джордж Гарик (CEO) и Шери Хюстън (CFO)

В същото време от Leanplum обявиха и промени във висшия мениджмънт на компанията. Джордж Гарик (George Garrick), ветеран в управлението на иновативни технологични компании в Силициевата долина, се присъединява към екипа на Leanplum като главен изпълнителен директор (Chief Executive Officer). Шери Хюстън (Sheri Huston) оглавява финансовия екип на компанията и поема ролята на главен финансов директор (Chief Revenue Officer); Момчил Кюркчиев (Momchil Kyurkchiev), съосновател на Leanplum, поема цялостно продуктовото управление на компанията в ролята на главен директор разработка на продукти (Сhіеf Рrоduсt Оffісеr); Ръс Фрадин (Russ Fradin), успешен предприемач, инвеститор и бизнес ангел, се присъединява към Leanplum като част от борда на директорите.

Допълнителното финансиране цели да ускори продуктовото развитие на компанията и да разшири пазарния дял, който Leanplum заема в глобален план. Hoвитe нaзнaчeния се определят като чacт oт cтpaтeгиятa нa Lеаnрlum зa eĸcпoнeнциaлeн pacтeж и тpaнcфopмaция нa глoбaлния мapĸeтинг.

„Потенциалът на пазара, в който работим е огромен! Необходимостта от решение като Leanplum, което трансформира мобилната ангажираност и позволява на световни брандове да създават дългосрочни, пълноценни взаимоотношения със своите потребители чрез персонализирани кампании в реално време, става все по-осъзната и належаща благодарение на експоненциалния растеж на пазара на мобилни приложения и нарастващата роля на мобилните устройства като основен канал за комуникация.“, заяви Джордж Гарик, главен изпълнителен директор на Leanplum. „Като лидер в мобилния маркетинг пазар, Leanplum продължава да следва траектория на непрекъснат растеж, което едновременно позволява затвърждаването на изградени вече отношенията със съществуващи клиенти и партньори, но отваря и множество врати пред екипа свързани с нови глобални възможности и разширяващ се общ адресируем пазар (total addressable market).”

Тагове: ,