2 юли, 2024

Конференцията и хакатонът ETHSofia ще превземат Sofia Tech Park между 17 и 19 октомври и ще обединят програмисти на световно ниво, утвърдени лектори, инвеститори и обучители, жадни да вземат участие в еволюцията на Ethereum екосистемата.

Стремейки се да изследва различни направление в развитието на блокчейн технологията, но наравно с това и да демонстрира високата квалификация на българските софтуерни разработчици, ETHSofia ще съчетае образователна конференция с тридневен хакатон. Наградният фонд на състезанието по програмиране за момента е $10 000 и се очаква да нарасне значително до октомври!

Усилията на ETHSofia да създаде първото широкопрофилно крипто събитие в България получават все по-широка подкрепа, доказателство за което са скорошните спонсорства от Програмата за подкрепа на екосистемата на  Ethereum Foundation и от доминиращия играч в сектора на ликвидния стейкинг на Ethereum – Lido. Редица топ лидери в индустрията вече подкрепиха и хакатонът ETHSofia, присъединявайки се към Blocksense и RavenDAO, и ще предоставят ценни насоки в разработването на авангардни технологии на живо в София.

Сред тях са:

  • Chainlink – мрежа от децентрализирани oracles, които предоставят информация от реалния свят на умните договори на Ethereum.
  • ICP – блокчейн платформа, предлагаща ефективни, бързи и децентрализирани изчисления и съхранение на данни.
  • Fetch.ai – лидер в комбинирането на блокчейн и изкуствен интелект в посока автоматизация на процеси.
  • Swarm – децентрализирано хранилище на данни.
  • Zota – портал за извършване на онлайн плащания.
  • Pashov Audit Group и нейният основател Крум Пашов  – фирма, специализирана в сертифициране сигурността на умни договори.

ETHSofia си поставя и още една цел, а именно да стимулира крипто обучението в България. В тази връзка, организаторите на събитието си сътрудничат с две от най-разпознаваемите местни образователни институции: Университета за Национално и Световно Стопанство (УНСС), който наскоро обяви една от първите в света магистърски програми по Криптоикономика, и академията по софтуерно инженерство SoftUni.

Не на последно място, конференцията ETHSofia обещава да ни срещне с впечатляващи лектори:

Своя билет за ETHSofia на преференциални цени може да закупите ТУК. Намалението е валидно до края на месец юни! Последвайте социалните канали на ETHSofia в X, LinkedIn, и Telegram, или се абонирайте за бюлетина им, за да следите всички предстоящи анонси относно събитието.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,