27 април, 2024

Наскоро бе разработен нов инструмент за сигурност, който функционира по модела на търсачката Google. Той позволява на компаниите чрез “търсене” да видят дали техните системи са били хакнати от злонамерени страни и има за цел да намали вредите и загубите в бизнесите. Инструментът се нарича Backstory и представлява глобална платформа за телеметрия на сигурността, разработена от Chronicle. Той използва вътрешните инструменти на Google за сигурност.

Backstory е облачна услуга, в която компаниите могат да качват, съхраняват и анализират вътрешната си телеметрия за сигурност, да откриват и разследват потенциални кибер заплахи. Инструментът съхранява огромни количества информация, предоставена от клиентите на Chronicle. Тази информация съдържа запис на всичко, което се отнася за фирмените мрежи, включително данни за това с какви сайтове се свързва компютърът ви, независимо дали става въпрос за чист и достовен уебсайт или за такъв, който работи със злонамерен софтуер.

След това системата сравнява мрежовата активността с непрекъснат поток от сигнали от различни източници, с цел незабавно откриване на потенциални заплахи. Данните на компаниите остават частна собственост и не се сканират от никой друг за каквато и да е друга цел.

Източник: Hindustantimes

Тагове: , , , , ,