30 април, 2024

Бианор е сред най-старите софтуерни фирми на българския пазар с над 20-годишна история. Компанията работи по разнообразни проекти за клиенти от различни бизнес сфери, с основен фокус върху проектирането, разработката и внедряването на индивидуални решения в областта на:

  • видео обработка
  • видео стрийминг
  • излъчване в реално време (real-time broadcasting)
  • криптиране/декриптиране на видео сигнал
  • анализ, препоръки (recommendation), и пренос на данни.

В допълнение на разработването, компанията има сериозна експертиза и добре развит екип в областта на тестването на комплексни и високо-технологични софтуерни и хардуерни решения.

Бианор е сред малкото фирми в България, която разработва и изпълнява софтуерни решения и продукти за отбранителната индустрия. Компанията има значителна експертиза и реален опит в разработката на видео решения за разузнавателни цели, за нуждите на NATO и други военни структури в сътрудничество с най-големите световни контрактори в тази сфера.

В списъка с успешни проекти на компанията са създаването на ядрото, около което се изградиха ключовите екипи на Comptel Communications, понастоящем част от Nokia, и на TechniData Labs Bulgaria, понастоящем част от SAP. Следват, сестринската компанията Flipps с продукт FITE. Тя също води началото си от екипа на Бианор, където един първоначално вътрешен R&D проект се превърна в услуга на световно ниво, предлагаща видео съдържание, в реално време, до многомилионна публика. Бианор е част и от най-широкообхватния проект на НАТО през последните десетилетия, включващ комплексна софтуерна система – NATO Alliance Ground Surveillance (AGS) (Съюзно Земно Наблюдение).

Тагове: