27 април, 2024

Онлайн платформата Подкрепи.бг организира дарителска кампания в подкрепа на Татяна Иванова, която мечтае да е първата българска космонавтка и от години упорито работи за постигането на тази своя мечта. Нейният ентусиазъм и последователност водят до приемането ѝ в специалност „Космическо инженерство“, със специализация „Ракетни горива“ в Embry–Riddle Aeronautical University /САЩ/. За да запише годината обаче младата българска надежда се нуждае от финансиране.

До този момент кампанията на Татяна Иванова в Подкрепи.бг е събрала около 50 хил. лв. от необходимите 118 хил. лева. Тези средства са нужни на космическото момиче на България, за да се запише като студент за пролетния семестър, който започва в началото на януари 2023 година. Сумата е ориентировъчна и годишна, като включва такса за обучение, кампус, учебни материали, застраховка, транспортни разходи, храна и др. Срокът за набавянето ѝ е преди края на 2022 година.

Подкрепи.бг е нова дарителска платформа, подкрепяща нуждаещите се и организациите, които им помагат. Платформата е изградена изцяло от доброволци от различни професионални сфери (юристи, счетоводители, маркетолози др) и не удържа комисиона. Идеята за нея възниква преди повече от година, когато след скандала с една от онлайн платформите за дарения, IT специалисти се обединяват и решават да създадат нова напълно прозрачна система за дарения.

Сдружението има 27 официални члена и до началото на ноември са събрани приблизително 70 000 лв. дарения от над 700 уникални дарителя. Факт са и първите корпоративни дарители.В момента на Подкрепи.бг има 7 кампании, 2 от тях са успешно затворени:

  • Кампанията в помощ на децата от Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна.
  • Кампанията за бедствието в наводнените карловски села с организатор Гората.бг.
Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR