7 октомври, 2022

МенторМейт е една от най-големите компании за разработка на софтуер в България, с офиси в Минеаполис, Гьотеборг, София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Русе. Компанията предлага кариерни възможности в различни софтуерни направления – от разработка и тестване до дизайн и архитектура на разнообразни ентърпрайз решения, правещи живота на милиони хора по цял свят по-добър. Всички свободни позиции в компанията са отворени за дистанционна, офис или хибриден модел на работа. Компанията е ориентирана към хората със своите възможности за професионално развитие, гъвкав модел на работа и култура, базирана на автентичност, взаимопомощ и уважение.

850+ членове на екипа

Разпределени в ​7 офиса по света​ – в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе, Минеаполис и Гьотеборг, ние функционираме като едно цяло.

През 2020-та година МенторМейт се превърна в една много по-гъвкава компания. Стремим се служителите ни да са щастливи и в безопасност,  като търсим баланса между съхранението  на културата ни и отговаряне на бизнес изискванията. За да достигнем до този баланс, предлагаме 3  модела на работа и гъвкав пакет с придобивки:

 

 • Комбинация от работа от вкъщи и от офиса

 

Комбинация на работа от вкъщи и офиса, в съотношение 50/50. Избирайки този вариант, всеки може да заяви поръчка на техническо или оборудване за вкъщи, за да може да пригоди дома си за работа. Също така ще има фиксирано място в един от 5-те ни офиса в България.

 

 • Работа от вкъщи 

 

Този модел позволява да се работи изцяло от вкъщи. Всеки ще може да заяви поръчка на техническо или оборудване за вкъщи, за да пригоди дома си за работа, като ще има опционално място в офиса след предварителна заявка.

 

 • Изцяло гъвкав, дистанционен модел

 

Този модел е за тези, които искат да работят от всяка точка по света, да се самоосигуряват и да получават по-високо заплащане, за сметка на придобивките и административните разходи. Те ще имат осигурено място в офиса след предварителна заявка.

1 400+ проекта, 30+ програмни езика

Досега имаме завършени ​над 1 200 проекта​ в сфери като здравеопазване, образование, земеделие, недвижими имоти, финанси и др. Владеем ​повече от 30 езика​ за програмиране и не спираме да се усъвършенстваме във всички технологии зад разработката на​ уеб, мобилни и cloud-базирани софтуерни решения.

Това е само част от технологичния ни стак: .NET, Java, LAMP, Python, Ruby, JavaScript, AngularJS, React.js, Vue.js, Node.js, React Native, Swift, Kotlin, AWS, Azure и много други

100+ технически и soft skills обучения годишно

 • Предлагаме разнообразен набор от вътрешни обучения, с които подкрепяме професионалното и личностно развитие на екипа ни. Ето някои от тях:
 • AWS and Azure Certification Programs
 • Bi-weekly Technology Discovery Sessions for Cloud & DevOps
 • Тhe FE World From an “Angular” Point of View
 • React Basics Training
 • WordPress Technology Discovery
 • Pixel Perfect Design
 • Аutomation QA Program
 • Quality Side of Software Development
 • Client Satisfaction & Communication
 • Scrum Training
 • Mentoring Skills
 • Leadership Program

MentorMate DevCamp

DevCamp е 3-месечна обучителна програма за уеб и мобилни технологии, предназначена за студенти и млади хора, готови да стартират своята кариера в сферата на софтуерната разработка. Участниците в организирания от МенторМейт DevCamp имат възможността да развият своите технически умения и да натрупат практически опит в работа по реални проекти на пълен работен ден, а в замяна на това получават заплащане. Обучението преминава през лекционна част, индивидуални задачи и включване в екипни проекти, което се осъществява под менторството на топ софтуерни експерти от компанията. За участие в програмата се класират само топ 3% от софтуерните таланти, а след края на DevCamp най-добрите сред участниците получават предложение за работа в МенторМейт.

MentorMate Partner Network

MentorMate Partner Network е глобална платформа за дистанционна работа, която дава възможност на независими софтуерни специалисти и софтуерни фирми да работят от всяка една точка на света по проектите на МенторМейт.. Платформата предоставя достъп до работа по проекти в сфери като здравеопазване, образование, търговия, финанси. Като част от Partner Network те участват и в gamification програма, която им дава различни бонуси в зависимост от отработените часове. Освен всичко останало софтуерните разработчици получават и пряк достъп до акаунт мениджър, открита комуникация с екипите и подобаващо заплащане.

MentorMate DevTalks

MentorMate DevTalks е ​общност за споделяне​ на знания, опит и вдъхновение в сферата на софтуерната разработка. По време на събитията (както на място, така и онлайн) ​разработчици, QA инженери, бизнес анализатори ​и​ cloud специалисти​ могат да научат за най-новите технологии, най-добрите практики и най-ефективните инструменти. От началото на инициативата през 2017 г. сме организирали повече от ​15 презентации​ в ​5 български града​.

МенторМейт е американска компания, която предлага ​пълния спектър от софтуерни услуги​. Имаме капацитета да обхванем ​целия цикъл на разработка​ на софтуерните проекти – от оформяне на бизнес идеята, през планиране и анализ, до дизайн, внедряване и поддръжка.

Тагове: