23 април, 2024

Все повече мъже, работещи в софтуерната индустрия и като цяло в тех света, се подлагат на радикалната и скъпа операция, за да увеличат размера си с от три до шест инча или от около 8 до 15 см. Уловката е: трябва да се счупят и двете бедрени кости. Странната тенденция излезе наяве след като известен пластичен хирург разкри разкри тайни от своята практика пред GQ.

“Много от хората, работещи в тех индустрията залитат по операции за удължаване на краката”,

разказва известният пластичен хирург от Лас Вегас, Кевин Дебипаршад, специализиращ точно в това.

Ето как работи процедурата: Лекарят счупва бедрените кости на пациентите и поставя в тях метални пирони, които могат да се регулират. Пироните се удължават с по малко всеки ден в продължение на три месеца с помощта на магнитно дистанционно управление.
Бавното удължаване на костите и заздравяването на краката може да отнеме месеци. Един софтуерен инженер разказва, че е прекарал първите три месеца след операцията си сам в апартамента си и през това време си е поръчал храна с доставка, за да стане от метър и седемдесет на метър и деветдесет.

Процедурата струва между 70 000 и 150 000 долара в зависимост от това дали пациентът иска да порасне с 3, 4, 5 или 6 инча.

“Понякога се шегувам, че мога да отворя технологична компания. Имам около 20 софтуерни инженери, които правят тази процедура в момента и са тук, във Вегас. Вчера имаше едно момиче от PayPal. Имам пациенти от Google, Amazon, Facebook, Microsoft. Имах няколко пациенти от Microsoft.”,

казва Дебипаршад пред GQ.

Хирургът каза, че не препоръчва процедурата на спортисти, тъй като тя може да намали способностите им, а много от пациентите, с които GQ разговаря, казват, че не искат да казват на хората, че са си направили процедурата.

 

Тагове: , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR