16 април, 2024

Шестото издание на гейминг маратона в България ще се проведе на 18 септември. То ще бъде онлайн и всеки може да се включи напълно безплатно от всяка точка на страната и света. Победителите от турнирите ще могат да спечелят различни награди и да премерят сили срещу любимите си български геймъри.

В събитието ще вземат участие Ицака, Dido D, Gothika_47, Dex, HeavenBUL, Gabinka, INAGEORG и други. Те ще организират турнири за различните игри в маратона. Тази година те ще са: FIFA, Clash Royale, Brow Stars, Minecraft, PUBG, Heart Stone, GTA, Fortnite, Warcraft и Counter-Strike.
Първите квалификации са още довечера от 19:00 часа, а записването ще продължава до последно. Всички турнири ще се проведат в Неделя, а победителите от маратона ще бъдат обявени в края на деня.

Спечелилите участници ще вземат различни награди свързани с темата на това издание на събитието – електронните спортове.
Всеки, който иска да участва, ще трябва да се включи в индивидуален стрийм, организиран от водещия на състезанието в избраната игра. Включилите се ще могат да се запознаят с другите участници и водещия, а след това в стрийма ще се изпрати код, стартиращ битката.

Очаква се събитието да има т. нар. “Стриймърско меле”, на което водещи ще бъдат Icaka и Dido D, които ще коментират турнирите и всички тънкости около маратона, както и неговите участници.

Всички любители на гейминг индустрията ще могат да се включат самостоятелно или с отбор в различните турнири. Тези, които не искат да се състезават могат да гледат всеки един от стриймовете и да следят коментаторското включване на Icaka и Dido D.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR