18 април, 2024

Алумни клубът на Националната природо-математическа гимназия организира първия по рода си научен и бизнес форум. На 11 ноември 2018, неделя, от 9:30 в залата на „Microsoft Innovation Center Bulgaria“ на Sofia Tech Park, предстои пилотното издание на форум „Вдъхновение за бъдещето“, организиран от алумни клубът на Националната природо-математическа гимназия. Целта на събитието е да подчертае неразривната връзка между науката и предприемачеството, между университетската аудитория, лабораторията и динамичния пулс на съвременната епоха.

Чрез различни лекции и дискусии, форумът ще даде възможност за активно взаимодействие между хора, работещи в областта на науката, технологиите и бизнеса в различни страни по света. Седем лектори от академичния и корпоративния свят, признати на международно ниво, ще разкажат за личния си и професионален път и ще запознаят публиката с най-актуалните теми от научния и бизнес света.

В програмата на събитието присъстват учени от различни университети и академии (Университета в Кеймбридж, БАН, СУ “Св. Климент Охридски”), общественици, работещи в областта на образованието, представители на големи фармацевтични и ИТ компании и ученици от НПМГ, въвлечени още от гимназията в проекти за блокчейн технологии и изкуствен интелект.

Основният организатор на събитието е НПМГ Алумни клуб, което е сдружение на завършилите Националната природо-математическа гимназия. Организаторите имат зад гърба си няколко успешни образователни и социални инициативи. Важна част от мисията на клуба е изграждането на изключително значимата връзка между средното образование и бъдещата реализация на талантливи ученици.

Събитието е насочено към всички приятели на науката и е с вход свободен.

Тагове: , , , ,