19 април, 2024

Траян Иванов е Senior PHP Developer в Proxiad Bulgaria. Започва като Junior и с течение на времето и опита, който придобива, става Senior. Стреми се да развива уменията си в програмния език PHP и от 4 години и половина работи по френски продукт.

Той е всестранно развита личност и освен работата, която върши с огромно удоволствие, Траян има редица други качества-  едно от тях е желанието му да помага на другите. Именно това е причината разговорът с него да бъде насочен към неговата благотворителна кауза, която той инициира напълно самостоятелно.

Какво представлява календарът ти с кауза? Обясни ни малко повече за него.

Всичко започна от моя сайт Backpack Nerd, който е нещо като лично хоби, като блог. Разработвам го от близо 2 години. Всички статии и фотографии вътре са мои и тази година просто реших да пробвам нещо различно, с което не съм се занимавал досега. И така ето че инициативата с календара се зароди покрай идеята „Кауза“. В началото дори не знаех коя ще бъде каузата, която искам да подкрепя, просто исках да направя нещо и впоследствие да даря парите.

Защо реши да дариш парите от календара точно на фондация „Дивите животни“?

Предимно се концентрирам върху писане на статии за разходки в планината и изобщо природата в България. При всяка отдадена възможност практикувам планински туризъм. Впоследствие започнах да си търся фондация, която да подкрепя с дарение и съвсем случайно стигнах до “Дивите животни” – сториха ми се симпатични, забелязах и че не са чак толкова големи. Влязох в контакт с управителката и тя прие идеята.

Какви са проектите, по които работите в момента като дивелъпър?

Към момента съм Senior PHP Developer в Proxiad Bulgaria.

Работя по френски продукт със статус, излязъл от границите на startup, развива се от доста време. От 4 години и половина работя по него. Започнах като Junior  и с течение на времето и обстоятелствата вече стигнах до Senior позиция като продуктът, по който работя, може да се нарече „Email service provider“- основните му функции са свързани със създаване на рекламни email кампании, съобщения плюс всички многобройни инструменти за това за статистики, анализ за нуждите на клиентите.

Кои са програмните езици, с които работите?

Като цяло съм концентриран върху PHP. Опитвам се там да подобрявам уменията си на този етап.

Вие сте всестранно развита личност. Освен каузата и професията има ли още нещо, което не знаем за вас?

Не се имам за писател или за професионален фотограф, но това не ме спира да се занимавам и с това в свободното си време. Нито сайта, нито хобитата ми са нещо толкова специфично и различно, има много такива сайтове и хора, които се занимават с такива неща, но на мен ми доставя удоволствие и това са основните неща, с които се занимавам.

Доста съм изненадан от позитивната реакция на хората около мен във връзка с тази кауза и може би в бъдеще ще планирам някоя подобна!

Научете повече за това как да се сдобиете с благотворителния календар тук

Тагове: , , , , ,