25 април, 2024

Equinix публикува своите финансови резултати за второто тримесечие на 2022 г. Компанията също обяви назначенията на Филиз Йълмаз като директор „Взаимосвързаност“, ЕМЕА и на Скот Креншоу като изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър „Дигитални услуги“.

Глобалната компания обяви приходи на стойност 1,8 милиарда щатски долара, което означава 5% увеличение спрямо предходното тримесечие.

Тя постигна и рекорден брой нетни и брутни поръчки, благодарение на активностите в районите на ЕМЕА и Северна, Южна и Централна Америка.

В същото време компанията продължава да инвестира в разширяването на своята глобална платформа: към момента активни са 49 големи проекта в 34 метро зони, намиращи се в 21 държави. В това число влизат изграждане на нови центрове за данни в Дъблин, Монреал, Ню Йорк, Париж, Варшава, както и първото съоръжение на компанията в Ченай, Индия.

Филиз Йълмаз

През месец май фирмата приключи процеса по придобиване на 4 центъра за данни от Empresa Nacional De Telecomunicaciones S.A. (Entel – търговско наименование – бел.ред.), водещ чилийски доставчик на телекомуникационни услуги, с което Platform Equinix достига Чили. Така глобалният обхват на Equinix достигна 70 метро зони в 31 държави.

Equinix очаква да приключи процеса по придобиване на още един център за данни на Entel, за да навлезе и в Лима, Перу, през следващото тримесечие.

Скот Креншоу

Филиз Йълмаз беше назначена на длъжността директор „Взаимосвързаност“, ЕМЕА. В това качество нейната задача ще бъде да отговаря за плана за растеж на взаимосвързаността за региона и да идентифицира възможности за инвестиции, както и технологични тенденции, стимулиращи еволюцията на дигиталните стратегии. Филиз, базирана в Амстердам, ще ръководи екип от 8 експерти по
бизнес развитие. Тяхната цел ще е да подпомагат компаниите в район ЕМЕА.

Другото обявено назначение в компанията е свързано със Скот Креншоу, който поема новосъздадената роля на изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър „Дигитални услуги“. Скот ще отговаря за стимулиране растежа и стратегиите на дигиталните услуги на Equinix.

Тагове: , , , , , , , , , , , ,