19 април, 2024

Глобалната компания Equinix за взаимосвързаност и центрове за данни, обяви днес, че ще открие втори International Business Exchange център за данни в България в началото на следващата година. Πъpвият цeнтъp нa ĸoмпaниятa oтвopи вpaти пpeз 2010 гoдинa, ĸaтo в нeгo бяxa влoжeни 5 милиoнa лeвa.

Струващият 19 млн. щатски долара център за данни се изгражда в София и е наречен SO2. Той ще подпомогне българските компании в процеса на дигитална трансформация на бизнеса, осигурявайки им взаимосвързаност с партньорите, лесно преминаване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят.

Директната и частна свързаност със стратегически доставчици на облачни услуги е от ключово значение, тъй като дигиталната трансформация засилва търсенето на услуги в Digital Edge. Според Глобалния индекс за взаимосвързаност , пазарно проучване, публикувано от Equinix, взаимосвързаността между корпорациите и доставчиците на облачни и ИТ услуги се очаква да расте с 98% на годишна база до 2021 г. Това се дължи на фирмите, които развиват нови дигитални услуги и мигрират съществуващи процеси и системи към външни облачни платформи.

SO2 ще използва 100% зелена енергия – практика, наложена от първия център на Equinix в София, SO1, от 2016 г. насам. Equinix обяви през 2015 г., че се ангажира в глобален мащаб да използва 100% чиста и възобновяема енергия във всичките си подразделения. Чрез постоянно разширяване на партньорската си мрежа, Equinix продължава да прилага иновативни устойчиви технологии за използване на слънчева и вятърна енергия и на горивни клетки, за да реализира поетия ангажимент.

Тагове: , , , , , , , ,