20 април, 2024

Visteon създаде първата по мащаб у нас високотехнологична лаборатория за тестване на автомобилни технологии. В нея екип от местни експерти изпитва технологичните продукти, които инженеринговите центрове на компанията в България и Румъния произвеждат за световните автомобилопроизводители.

Тестовете обхващат всяка стъпка от продуктовия цикъл – от най-ранния етап на проектиране до серийното производство. Продуктите, като инструментални табла и инфотейнмънт системи за водещите немски и френски автомобилопроизводители, се подлагат на широк спектър от изпитвания, симулиращи редица реални смущения и екстремни ситуации, породени от влиянието на околната среда и средата в автомобила, с които водачите по света трябва да се справят. Целта е да бъде гарантирана максимална надеждност и сигурност на технологията.

Специалистите по електроника, електротехника и механика на Visteon извършват редица видове изпитвания за устойчивост – при климатични и температурни промени с обхват от -40 °С до 85 °С, при вибрации и удари с различна температура, честотен обхват и ускорение, при проникване на частици и вода, и при различни смущения по сигналните и захранващи линии на автомобила.

Това е единствената лаборатория в България, която извършва тестове за електромагнитна съвместимост и устойчивост на устройството на електромагнитни смущения. Дейността отговаря на изискванията за изпитване на автомобилна електроника според редица световно признати стандарти като CISPR 25 и ISO 11452-2, ISO 11452-4 и ISO 11452-9.

Оборудването, с което екипите работят, е доставено специално за лабораторията от Германия, Австрия, САЩ и Азия, и отговаря на стандартите, разработени от международните организации по стандартизация ISO и IEC.

Лабораторията допълва богатото портфолио от услуги, които технологичният център на Visteon в София предлага. Toвa затвърждава инженеринговия хъб у нас като гpъбнaĸа нa дейността на компанията в цялa Eвpoпa, ĸoйтo продължава активно да се развива.

В лабораторията ще бъде осигурен достъп и за студенти по микроикономика, за да приложат в реални условия теорията по специалността си.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager