20 април, 2024

Поредно издание на Велорали DRAG Черни връх ще се проведе тази събота в 9:00 часа. Началото е поставено преди цели 15 години от служители на DRAG Bicycles и техни приятели – запалени колоездачи. Те имат една цел – да организират епично планинско състезание в дисциплината крос-кънтри, тъй като до този момент, повечето състезания в тази дисциплина са се организирали в паркове и равни местности.

Изкристализира и емблематичният днес маршрут с дължина 38 км и положителна денивелация от 1600 метра. Тежкото изкачване на най-високия връх на Витоша и зрелищното спускане през екстремни участъци с естествени препятствия като корени, камъни, кал, гъста трева, рекички и стръмни баири, поставят на истинско изпитание волята и физическата форма на всички участници в състезанието.

В последните години Велорали Drag Черни Връх се радва на все по-нарастващ интерес. На старта на Боянското ханче на 29 септември в 9:00 часа се очаква да застанат над 150 души, които ще се опитат да подобрят най-доброто време досега – това на белгиеца Уолтър Клепе, който през 2012 година успява да завърши трасето за 02:21:57.

Поради големия интерес, за първи път тази година е предвиден и съкратен вариант на традиционното трасе. Малкият маршрут включва изкачване до хижа Момина скала и спускане през „Копитото“. Неговата дължина е 16 км и дава възможност и на начинаещите любители на планинското колоездене да се включат в предизвикателството.

Всеки участник, който завърши трасето, ще получи специална бандана и грамота за участие, а за призьорите са предвидени купи, медали, награден фонд от 1200 лв. и предметни награди, осигурени от спонсорите на състезанието. Разбира се най-голямата награда остава страхотното преживяване и удовлетворението от това да предизвикаш себе си!

Тагове: , , , , , , , , ,