19 април, 2024

Независимо от лошите атмосферни условия, Kino Cabana приюти доброто настроение на всички ентусиасти, които откриха втория сезон на Game Dev Summit Monthly! Събитието се организира съвместно с Playwing, ESL и Haemimont Games. На него всеки месец можете да откриете поредица от лекции и нетуъркинг част и да срещнете на едно място гейминг дивелъпъри, дизайнери, програмисти, мениджъри и просто ентусиасти на тема игри.

Първата Game Dev Summit конференция в България датира от 2011 г., като през изминалата година нужда от подобен тип събития дава старт на поредица от месечни нетуъркинг събития – GDS Monthly. Те имат за цел да представят интересни game dev компании, независими дивелъпъри и инди студиа, и техните проекти пред хора, които работят в гейминг индустрията или просто я обичат!

“Гейминг индустрията е разнообразна и креативна, като започнем от музиката, продължим с дизайна, наратива и стигнем до самата разработка! Истината е, че у нас, в България, се правят страхотни игри. Целта на нашето събитие е да информира публиката какво се случва и да даде поле за изява на различен тип компании пред подходящите хора, които да им дадат ценна обратна връзка. “ – това каза Хелиана Велинова, част от екипа на Game Dev Summit.

На вчерашното откриване на втори сезон бяха представени три различни успешни компании, позиционирани на родния пазар – Gameloft Sofia, Imperia Online JSC и Seven Bulls. Интересен факт е, че Seven Bulls, които са най-младата компания, взела участие в дискусията, се състой от трима души, но вече радват на над 30 милиона сваляния и над 1 милион потребители на един от най-успешните им проекти. Част от въпросите, които бяха засегнати, бяха свързани с развитието на game dev индустрията, нуждата от формално образование, предизвикателствата пред подобни бизнеси в България и т.н. Специални гости на събитието бяха  Enzio Wetzel и Samira Zahra от Гьоте институт, които представиха предстоящото пилотното издание на проекта Sofia Game Night – Нощ на игрите, целящ да представи игрите в цялото им разнообразие.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,