17 април, 2024

DataArt, глобална технологична компания за разработка на софтуерни решения, обяви, че ще получи инвестиция в размер на 75 милиона долара от страна FTV Capital, водеща компания за инвестиции в дялов капитал с над две десетилетия опит в тази сфера.

Финансирането е договорено вследствие на добрите резултати, които DataArt демонстрира, сред които рекорден ръст на приходите за изминалата година, разширяване на дейността на компанията в глобален план и налагането ѝ като разработчик на иновативни софтуерни решения в ключови индустрии.

DataArt ще използва инвестицията, за да ускори своя растеж, да мащабира глобалния си капацитет и да се позиционира като водещ световен доставчик на софтуерни решения.

Тъй като търсенето на високотехнологични продукти и услуги продължава да расте, бизнесите се опитват да бъдат в крак с непрекъснато променящите се технологии, като разчитат на външни консултанти и партньори. Очакванията са разходите за ИТ услуги да надхвърлят 1 трилион долара до 2025 г., но в същото време ИТ отделите в повечето компании са изправени пред невъзможност да се справят с подобен ръст.

С над 25 години опит на пазара, DataArt е доверен партньор на лидери в бизнеса като Intersport, NASDAQ, Priceline и Unilever. Компанията разполага с технологичния капацитет да отговори на нарастващото търсене на софтуерни услуги чрез сигурна инфраструктура, непрекъснати инвестиции в човешки ресурси и собствена научноизследователска и развойна дейност.

Приходите на DataArt за 2021 г. надхвърлиха 290 милиона долара, което е рекорден ръст от 60 процента на годишна база спрямо 2020 г. За десета поредна година компанията е включена в списъка на Inc. 5000, престижна класация на най-бързо развиващите се частни фирми в САЩ.

Компанията успя да разшири дейността си в Европа, Централна Азия и Близкия изток и едновременно с това да надгради съществуващото си присъствие в Латинска Америка, ключов стратегически пазар за DataArt.

В отговор на войната в Украйна, DataArt помогна за преместването на над 1300 служители от региона в офиси на други пазари, ускорявайки наемането  на специалисти в 14 държави. От началото на 2022 г. компанията е наела 870 нови служители в глобален план.

 „DataArt вече се доказа като компания с фокус върху своите клиенти и екип. В началото на годината, когато FTV реши да предприеме тази инвестиция, DataArt вече беше в много силна финансова позиция, но ни събра споделената амбиция да ускорим растежа на компанията. Дори в условията на трудната геополитическа обстановка, бяхме изключително впечатлени от гъвкавостта, находчивостта и способността на DataArt да изпълни ангажимента си за предоставяне на топ инженерни таланти в световен мащаб“, заяви Ричард Лиу, партньор във FTV Capital.

В следствие на инвестицията от страна на FTV Capital, Ричард Лиу ще се присъедини към борда на директорите на DataArt.

 „С дългогодишен опит в работата с компании с висок растеж в различни корпоративни технологии, FTV допринася с много повече от финансов капитал. Тъй като продължаваме да се развиваме с бързи темпове, ще можем да се възползваме и от сериозния индустриален опит на екипа на FTV и обширните връзки с компаниите със сини чипове чрез тяхната Global Partner Network® , което ги прави наистина уникален партньор за растеж”, коментира Евгений Голанд, главен изпълнителен директор на DataArt.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager