18 април, 2024

Денят за Цветан Ганчев от Абалта Технолоджис започва с проверка и планиране на задачите, a след това кодене на макс и разговори с колеги. И така всеки ден! Научете повече за софтуерния инженер от неговия екип.

Кого номинирате за „Developer на фокус“?
Цветан Ганчев, софтуерен инженер в Абалта Технолоджис.

Каква е причината да го номинирате?
Главните причина да номинираме Цветан са неготово желание да продължава да се развива и усъвършенства, въпреки, че вече има доста години опит в тази сфера. Отличен е и подходът му към колегите, загрижеността за екипа и това, че в някои случаи помага за разрешаването на чуждите проблеми пред своите!  

Опишете неговите професионални качества.
Любознателен, мотивиран, добре организиран, с добро чувство за хумор, не обича повърхностните неща и предпочита дългосрочните резултати пред мимолетните неща.

Разкажете ни повече за него като човек.
Цветан обича да комуникира с други хора не просто за работа, но и за житейски проблеми. Макар и тайно да е фен на спортните автомобили, той не се стреми това да е основната тема на разговорите, в които участва. Обича спокойствието, да изпипва нещата, с които се занимава, да чете книги, да е сред природата.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?
Денят за него започва рано – в 7:30 – 8 часа, с проверка на задачите и планиране на деня. След това до края кодене и разговори с колеги. И така всеки ден.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?
Проектът, по който работи, е платформата WebLink, която позволява да направим мобилните си устройства част от инфотейнмънт системата на автомобила. Тя ще направи пътуванията ни по-удобни и приятни. А предизвикателството му тук е да се пребори с проблемите, които ще възникнат по пътя, както и да се погрижи екипа да постигне поставените цели.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?
Това е част от ежедневието му! Като старши в екипа той трябва да се погрижи екипът да е успешен в постигането на поставените цели.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?
Любознателен, организиран, оптимист

Взима ли участие в инициативи на компанията? Какви?
Цветан взима дейно участие в инициативи на компанията. В последната година работи по програма за споделяне на знания между колегите и успя да допринесе за бързото усъвършенстване на няколко новопостъпили младши програмисти.

Какви са хобитата му?
Почивка сред природата.

Каква музика слуша?
Обича тишината, а музиката зависи от компанията и мястото.

Кое предпочита – Android или Apple? Защо?
Android. А по въпроса „защо?“ може да се говори много. Това е все едно да попиташ християнин или мюсюлманин коя религия е по-добрата.

Какъв е стилът му?
Не избързвай, анализирай, помисли и едва тогава действай!

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?
Предпочитан език е JavaScript. Но със сигурност може да борави и с други езици. Езикът е просто средството, с което се постига целта.

 

Тагове: , , , , ,