25 април, 2024

Нека ви запознаем с интересната история на колоездачните обиколки на ТехХъдъл.

Инициативата стартира преди няколко години, когато основателите на компанията Ричард Йео и Ивайло Радев вечерят. Тогава Ивайло разказал как в миналото изминал цялото разстояние от София до Бургас на колело съвсем сам. Двамата ентусиасти, които винаги били готови за нови предизвикателства, осъзнали, че всъщност не били карали велосипеди от дълго време… И така им хрумнала идеята да организират нов байк райд. На разположение имали само 6 седмици за подготовка и планиране, но въпреки краткото време и недостатъчната подготовка, успели да завършат обиколката.

Ивайло и Ричард решили да превърнат обиколката в традиция на ТехХъдъл. На следващата година още 10 служители се присъединили към тях. От тогава компанията организира колоездачни обиколки за своите служители и клиенти двa пъти годишно.

Тази година есенната колоездачна обиколка на ТехХъдъл стартира от София и завърши в Слънчев бряг. Колоездачите изминаха 450 километра за 4 дни, като участниците успешно завършиха всеки етап от трасето. За щастие участниците са нямали никакви сериозни премеждия освен няколко спукани гуми, като единият от колоездачите успя да спука 3 за един ден! Ето това е истински шампион! 😀

Тазгодишният септемврийски байк райд на компанията е посветен на една благотворителна кампания, която фирмата провежда за трета поредна година. Всички събрани средства се удвояват от ТехХъдъл и се даряват на Дом за сираци „Св. Николай“ в Нови хан.

Идеята да се подкрепя сиропиталището се появява, след като на едно интервю кандидатка за работа разказва за дейността си като доброволец в организация, подкрепяща лишени от родителски грижи деца. Тогава тя описала лошите условия в сиропиталищата в България. Изпълнителният директор Ричард, който е баща на четири деца, решава да помогне. Така през 2017г., освен със събрани парични средства, служители на компанията се включват и с доброволен труд и помагат за ремонта на една от сградите.

Поздравяваме ТехХъдъл за инициативата и благородната кауза!

 

Тагове: , ,