18 април, 2024

Присила Чан е много повече от съпругата на Марк Зукърбърг. Учителка, доктор, а сега и един от най-добрите филантропи в света, тя е склонна и решена да помогне. Всички сме чували историята за произход на Facebook, но мотивацията за въздействието на Чан дойде на детска площадка.

В интервю тази седмица за TechCrunch Disrupt SF, Чан разказа как едно дете било прекалено смутено да отиде на училище, защото предните му зъби били счупени. Тази история я вдъхновява да се бори с подобряването на здравните грижи.

Това е и причината за финансирането от 3 млрд. долара за излекуване на всички заболявания от благотворителната фондация Chan Zuckerberg Initiative, която е на стойност от 45 млрд. долара.  

Чан споделя визията си за филантропия, основана на причините да донесе равнопоставеност на възможностите. Тя защитава аполитичния подход на Chan Zuckerberg Initiative, правейки съюзници през пътеката, въпреки заиграващият се спектър на Овалния кабинет. И тя разкрива как се справя с цифровото благополучие и прави разлика между доброто и лошото за малките си дъщери Макс и Август.

Най-важното е, че Чан ни призовава всички да допринесат по някакъв начин да се чувстват автентични. Не всеки може да подпише голяма дарение или да посвети работата си на пълно работно време на добрите дела. Понякога това означава да се прилагат инженерни и продуктови умения, за да се разработят устойчиви отговори на големи проблеми. Това означава да се предизвикат структури на властта, довели до концентрацията на богатство в собствените им ръце.

Източник: TechCrunch

Тагове: , , , , ,