25 април, 2024

Габриела Николова, Team Leader Application Support в Smart IT, е част от компанията повече от 7 години. Стартът в кариерата ѝ е бил в call center-a на А1, когато компанията все още е Мтел. Записвайки висшето си образование, започва работа в Банка ДСК като Експерт Системен Анализатор Информационни Технологии в дирекция „Развитие и внедряване на ИТ системи”. Професионалният ѝ път я води и в БТК, като инженер Телекомуникация, администратор база данни в дирекция OSS системи. От края на декември 2015 г. до днес намира призванието си и е част от редиците на Smart IT.

Габриела, как се насочи към информационните технологии? Какво събуди интереса ти за развитие в ИТ сферата?

За мен информационните технологии категорично са бъдещето. Благодарение на тях имаме възможност да решаваме сложни задачи само за части от секундата. Можем многократно
да оптимизираме бизнес процесите си и да създаваме услуги, които да са лесни, бързи, удобни и най-вече полезни за хората.

Разкажи ни за присъединяването ти към екипа на Smart IT. С какво те привлече компанията?

Истината е, че това се случи благодарение на близки познати във фирмата. Те ме поканиха да се присъединя към екипа на Smart IT и аз приех предизвикателството, в което съм вече
почти 7 години. Истина е, че най-добрата работа човек намира с препоръка от приятел.

Кои са технологиите, които променят пазара на ИТ кадри? Какви специалисти вече се търсят и предстои да се търсят през следващите 10 години? Какво е образованието, което бъдещите професии ще изискват и в кои компании ще има необходимост от най-много кадри? Цялото интервю с Габриела Николова, както и още мнения на водещи експерти от ИТ индустрията в България може да намерите в специалното издание „ИТ Професиите в Бъдещето“.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager