19 април, 2024

Кои са най-перспективните стартъпи за 2018г., които очакваме да постигнат голям успех? Вижте в класацията и открийте кой държи първото място…

  1. Caresyntax

Caresyntax разработва и продава софтуер за операционни. С помощта на софтуера на компанията е възможно да се комбинира оборудването на различните производители в една единствена IoT система. Програмата събира данни за пациента от всички етапи на медицинската му помощ – от приема на пациента, през диагностиката и операцията, та чак до следоперативната рехабилитация. Caresyntax се инсталира в повече от 6000 операционни зали по целия свят.

  1. Redaptive

Стартъпът помага да се увеличи енергийната ефективност на предприятията на корпоративните клиенти, като се установява като водещ доставчик на такива услуги. От конкурентите, Redaptive е различен, тъй като инвестира във всеки нов проект, поема пълна отговорност за изпълнението и технологичните рискове, а също и покрива разходите за поддръжка. Компанията твърди, че икономиите ще бъдат видими още от първия ден, след като всички енергийно ефективни системи започнат да работят на пълен капацитет.

  1. Medici Technologies

Накратко – приложение, което позволява на пациентите да се свързват със своите лекуващи лекари. Наричат го “медицинския WhatsApp”.

  1. KaiOS Technologies

KaiOS разработва операционни системи за нискотарифни телефони, които не могат да се справят с големите операционни системи като Android. Стартъпът разполага със собствен магазин за приложения, фокусиран върху нововъзникващите пазари. Очаква се до края на годината KaiOS да се инсталира на 100 милиона телефона по целия свят.

  1. Aclima

Aclima използва различни сензори за наблюдение и изчисляване на замърсяването на въздуха. Това помага на големите компании да наблюдават количеството емисии, които техните предприятия произвеждат и да действат в съответствие с получените данни. Иновативният метод, базиран на най-новите научни изследвания, позволява да се идентифицират екологичните проблеми до 100 000 пъти по-точно от Агенцията за защита на околната среда в САЩ.

  1. CTRL-Labs

Стартъпът CTRL-Labs възнамерява да научи хората да контролират компютъра си със силата на мисълта. За целта той разработва технология на неврокомпютърен интерфейс. Клавиатурата ще бъде заменена със специално устройство на китката, чийто прототип вече е създаден.

  1. Perch

Стартъпът обещава да направи процеса на продажба на недвижими имоти изключително бърз. Клиентите ще могат да „продадат къщата си на пазарна цена в рамките на 24 часа без допълнителни условия и комисионни“.

  1. SpinLaunch

Този стартъп има меко казано нестандартна цел. Той планира да изгради „космически катапулти“, за да може буквално да изстрелва спътници в орбитата на Земята. Ако това се случи, ще бъде възможно да се заличат разходите за изграждане на скъпи системи за задвижване, които помагат за преодоляването на гравитацията. Стартирането е насрочено за 2022 година.

  1. Figure

Стартъпът използва блокчейн система за ускоряване на процеса на получаване на ипотечни кредити.

  1. AutoLab AI

Около 400 инженери в Пало Алто тайно работят върху индустриални роботи и 3D принтери, изпълняващи изкуствен интелект в стартъпа AI AutoLab. Ръководител на компанията е Амар Ханпан, един от директорите на Autodesk, където според LinkedIn той отговаря за cloud бизнеса и технологиите VR / AR.

Класацията е направена според очакванията на Goldman Sachs и с помощта на HighTech.Plus.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,