20 април, 2024
90% от участниците в трите издания до момента се присъединиха към инженерните отдели на Вистеон България

Най-големият развоен център на Вистеон стартира своята ежегодна Инженерна академия. За четвърта поредна година компанията ще търси и обучава нови попълнения на екипите си.  Вистеон е лидер в разработката, дизайна и производството на иновативна електроника и решения за свързване с мобилни устройства на повечето световни производители на автомобили. Развойният център в София е най-големия на компанията в световен мащаб. Над 800 инженери тук отговарят за архитектурата и разработването на хардуера, механиката и софтуера на най-авангардните продукти на компанията.

Инициативата е свързана с директния подбор на специалисти с инженерни профили, фокусирани върху дизайн на електроника, разработка на софтуер за автомобилната индустрия, автономни автомобили и други направления, в които компанията реализира своите проекти.

Целта на Академията е да ускори усвояването на базови знания за електрониката на вградените устройства. След подбор на кандидатите, допуснатите в новото издание на инициативата ще имат възможността да преминат през теоритични и практически обучения, обхващащи: C/C++ development, Electronics and software for embedded systems, Data structures and algorithms, Object oriented design, Autonomous driving and machine learning.

Обучителните курсове продължават 4 месеца, а след тях успешно завършилите ще имат възможността да продължат като стажанти или ще получат предложение за заемане на позицията младши инженер и да работят по проекти на Вистеон България, свързани със световните автомобилни гиганти Daimler, BMW, Porsche, VW, Mazda, GM, Peugeot, Citroen, Renault, Ford и други.

Подробна информация можете да намерите на сайта на компанията. Всички желаещи могат да подадат своето CV директно на: [email protected] до 7 септември 2018г. Официалният старт на Академията ще бъде в началото на месец октомври.

На 8 февруари по време на годишното представяне на дейността на Аутомотив Клъстер България, Вистеон България представи революционната система Mercedes-Benz User Experience, разработена от българските инженери в софийския хъб на компанията. Електрониката в купето на новата A-класа на немския гигант Mercedes е поредното високотехнологично сътрудничеството между Даймлер и Вистеон.

Благодарение на инженерите от Вистеон, в новите модели на Mercedes, кокпит инструментите предлагат графични интерфейси за управление на различни устройства в автомобила. Новата система има пълна интеграция с навигация, телефония, радио и мултимедия.

Тагове: ,