20 април, 2024

Stellantis N.V. и Qualcomm Technologies, Inc. стартират многогодишно технологично сътрудничество, за да използват най-новите дигитални шасита Snapdragon Digital Chassis за предоставяне на интелигентни, персонализирани и завладяващи изживявания в превозните средства. Милиони превозни средства, от 14-те емблематични автомобилни марки на Stellantis, ще използват платформите Snapdragon Cockpit и възможностите на 5G за телематични системи. По този начин всеки от клиентите ще има възможност да получи персонализирано и авангардно изживяване от нов вид.

Carlos Tavares, CEO на Stellantis споделя: „Технологичното сътрудничество с Qualcomm Technologies е пример за това как когато талантливите екипи, на компании лидери в индустрията, работят заедно успяваме да трансформираме превозните средства по най-добрия начин. Това в крайна сметка ще отговори по-добре на нуждите и на начина на живот на нашите клиенти чрез безопасни, персонализирани и взаимосвързани функции. Богатият опит на Qualcomm Technologies в автомобилостроенето и позицията на компанията като  лидер на пазара на полупроводниците ще ни позволи да интегрираме ключови елементи на нашите нови платформи и по-отблизо да управляваме цялата верига за доставки на електроника, за да осигурим достъп до най-добрите технологии, да позволим изпълнението на плановете на Stellantis  в пълен обем и да постигнем нашата амбиция Dare Forward 2030.”

Cristiano Amon, президент и CEO на Qualcomm Incorporated заяви: „Qualcomm има честта да разшири работата си със Stellantis, за да предефинира превозните средства в 21-ви век, като въведе решения за цифрово шаси Snapdragon в техните бъдещи превозни средства. Чрез създаването на отворени, мащабируеми и всеобхватни автомобилни платформи, които включват полупроводници, системи, софтуер и услуги, ние даваме възможност на Stellantis, както и на по-широката автомобилна екосистема, да водят трансформацията към дигиталната ера на автомобилите.”

Издигайки връзката между шофьор и превозно средство на следващото ниво, Stellantis ще използва последното поколение Snapdragon Cockpit Platforms като основа на комуникационните системи в автомобила и информационно-развлекателните системи за STLA SmartCockpit, който се проектира заедно с Amazon и Foxconn. Платформите Snapdragon Cockpit са създадени не само да предоставят графика с висока разделителна способност, така че да е по-чувствителна на докосване и гласово управлявана конзола на автомобила, но също така да осигурят напълно потапящо изживяване, позволявайки първокласно аудио и кристално чиста гласова комуникация в кабината на автомобила.

Snapdragon Cockpit Platforms също ще се използват за подобряване на STLA Brain, като внасят ново ниво на удобство и безопасност, и помагат за подобряване на възможностите за персонален асистент в превозното средство с изключително интуитивни функции на изкуствен интелект (AI), които включват:

Първото приложение на информационно-развлекателна система от изцяло нов тип ще бъде внедрена в марката Maserati.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager