20 април, 2024

Cisco обяви намерението си да закупи Ann Arbor, базирана в Мрежата за сигурност Duo Security. Съгласно условията на споразумението, Cisco плати 2.35 милиарда щатски долара в брой.

Съоснователят и главен изпълнителен директор Dug Song ще продължи да бъде генерален мениджър на Duo и ще се присъедини към Cisco Networking and Security business, ръководен от David Goeckeler. Cisco съобщи, че оценява „ресурсите, богатия фонд на таланти и инфраструктурата на Мичиган“ и продължава да се ангажира с инвестирането и присъствието на Duo в щата на Големите езера.

„Нашето партньорство е продукт на бързото развитие на ИТ пейзажа, успоредно с модернизирането на работната сила, което напълно променя начина, по който организациите трябва да мислят за своята сигурност“, каза Дъг Сон, съосновател и главен изпълнителен директор на Duo Security. „Cisco създаде съвременната ИТ инфраструктура и ние бързо ще ускорим хода на мисията си да осигурим достъп на всички потребители, с всяко устройство, което да се свързва с всяко приложение, във всяка мрежа. Чрез обединяване на усилия с най-голямата компания за мрежова и корпоративна сигурност в света, ние имаме уникалната възможност да управляваме мащабно промените и да променим индустрията. „

През последните няколко години Cisco направи няколко ключови придобивания: OpenDNS, Sourcefire, Cloudlock и сега Duo. Последната сделка се очаква да приключи през първото тримесечие на фискалната година на Cisco през 2019 година.

 

Тагове: , , , , , , ,